Xbox-exklusiviteten lär inte hålla för evigt.

Playerunknown´s Battlegrounds har som bekant gjort formidabel succé sedan det släpptes som early access i mars förra året. Och mer lär det bli, åtminstone om cheferna får som de vill.

Chang Han Kim, VD på PUBG Corporation, vill att spelet släpps på "varje plattform", det säger han i en intervju med Inven Global. I nuläget är PUBG släppt till pc och Xbox One, och mobilversioner är på gång i Kina.

Xbox One är alltså den enda konsolen Battlegrounds finns till i nuläget, och det spekuleras friskt i hur länge Microsoft lyckas hålla det så. Det såldes över en miljon exemplar första dygnet, och det går fortsatt bra enligt Chang Han Kim. Han svarar inte konkret på frågan hur många Xbox-ex man sålt, men nyligen rapporterades 30 miljoner spel ha sålts och vi vet att cirka 26,5 miljoner pc-ex gått åt, så gissningsvis i trakterna av 3 miljoner. Vilket är smått fantastiskt för ett Xbox One-spel i early access-skick på några veckor.

Så, kommer PUBG till PS4 och Switch, och i så fall när? Vi får inga konkreta svar, även om Chang Han Kim inte verkar fientligt inställd till tanken.

Inven: Many players also wonder when the PS version will be launched.

CH Kim: As it’s going to be an exclusive title on Xbox One for some time, we’d like to focus on completing the Xbox One PUBG for now. If we have the opportunity, the final goal would be to launch the title on every platform.

Men han tillägger att Sony har mycket hårdare kvalitetskrav på sina titlar, något som Steams early access och Xboxens game preview inte har (det är ju spel under utveckling). Man kikar för närvarande på hur utveckling till PS4 fungerar, men beslut fattas först när man färdigställt och utvärderat Xbox One-utgåvan. När den släpps skarpts är ännu inte bestämt.

Early Access on Steam and Game Preview on Xbox One are like pre-release, so they don’t have a restriction on quality. However, PS is very strict about this. There were cases where a game took 6 months more to launch even when it was already completed. We are still in the stage of learning the console development environment and console gamers’ taste. We need to think about other platforms after evaluating and completing the Xbox One version first.

Battlegrounds 1.0 släpptes till pc den 21 december, och Xbox game preview-upplagan den 11 december.

Här på FZ utsåg vi Playerunknown's Battlegrounds till 2017 års bästa spel. Vissa håller med, andra inte. Vad tycker du om det?

Verkar som väldigt många tycker Xbox versionen av PUBG än så länge är ganska skräpig? Kommer kanske ta ett tag oavsett innan det funkar bra på konsoll. 03/01 Mycket vill ha mer. Hur kul folk än tycker att det är så känns det rätt girigt att släppa detta, nedbantat som fan, på typ switch. Går ju i typ 12 fps på xonex. 03/01 Skönt att man slipper skiten på PS4. Hoppas att Sony inte bara ser dollartecken och faktiskt ser till att det fungerar bra om det väl släpps. 02/01 @SWEBarb: det finns.mycket förklarat vad.som.gör.detta.bra. Men det måste nästan upplevas. 02/01 "...Släpptes till PC den 21 december" Till Windows heter det väl? PC finns väl inte lägre? https://www.fz.se/plattform/pc 02/01 @Sisyr: Nå, det har blivit mycket bättre på PC och även min fyra år gamla rigg klarar det på low/medium i 50-70 FPS beroende på omgivningen. Med två dussin FPS syftade jag på prestandan i Xbox. Det är fortfarande ett tungt spel, särskilt för konsoler,... 02/01 Flyter dåligt på min one s men ja "tvingas" kära den versionen pga vännerna. På ps4 lär det bli värre med tanke på processorn. Man behöver nog minst ps4 pro eller one x om de inte lyckas optimera det väldigt väl. 02/01 vad är det som gör detta spel så enormt populärt ? jag är nog en av få som inte känner nåt sug efter detta direkt.. 02/01 Låter märkligt att du har sådana problem. Flyter i 60 fps för mig utan problem (mer går inte då jag sitter på en gammal monitor). Däremot finns det en hel del andra tekniska problem i form av rubber banding, desync osv. 02/01 Tycker pubg idag på pc funkar riktigt bra. Dock så kanske optimeringen inte är helt 100. Då jagg upplevde en prestandaboost i spelet som jag inte upplevt i nått annat spel då jag nyligt bytte processor från i7 3770k till i7 6700k 02/01
Skicka en rättelse