Finansiellt sett är Star Citizen som bekant en framgångssaga som saknar motstycke. Projektet har fått in över 175 miljoner dollar, drygt 1,4 miljarder kronor sedan insamlingen började för ungefär fem år sedan. Och trots åldern rullar det fortfarande in gott om pengar.

Under 2017 fick man in 36 miljoner dollar (nära 300 miljoner kr). Som jämförelse drog samtliga spelprojekt på Kickstarter in 17 miljoner dollar under året, rapporterar Polygon. Folk la alltså mer än dubbelt så mycket på Star Citizen.

Uppgifterna kommer från Cloud Imperium Games och Roberts Space Industries, samt från Kickstarter. Polygon flaggar för en del osäkerhetsfaktorer, som att CIG inte redovisar antalet återbetalningar och att det inte framgår exakt hur många Kickstarter-kampanjer som nått framgång. Vidare mer än halverades mängden pengar till Kickstarter-finansierade spel från 2015 till 2016, och 2017-siffrorna är ungefär lika stora som 2016 (drygt 17 miljoner dollar).

Dagarna innan jul nådde Star Citizen äntligen alpha 3.0, efter ungefär ett års utveckling. Så om du köpt in dig i spelet är det nu alltså fritt fram att testa nyheterna som det talats om i ett års tid, t.ex. att kunna flyga ner och landa på planeter, ett uppdragssystem, handel, med mera, med mera. Nyligen fick vi också se de första gameplay-sekvenserna från den separata kampanjdelen Squadron 42. Kolla i den nedan.