Zach Barth har skapat flera omtyckta och hyllade pusselspel genom åren. I hans portfolio finns titlar som Spacechem, Infinifactory och Ironclad Tactics. Alla dessa titlar går för närvarande att köpa hos Gog.com. Men när Zachs senaste titel, Opus Magnum skickades in för granskning, blev svaret ett nej.

Gog.com vill inte svara på varför titeln nekades, utöver det korta uttalandet nedan. De menar att det är fler faktorer än själva spelet som påverkar deras beslut, till exempel hur spelet skulle tas emot av deras användarbas i stort.

Opus Magnum har fått fina betyg från bland andra PC Gamer och IGN, så det verkar inte vara fel på spelet i sig. Men ett inlägg på Zachtronics egna Twitter-konto från en dryg månad tillbaka kanske visar att Gog.coms beslut inte kom som någon större överraskning trots allt, utan kan ha haft att göra med att spelet påminde för starkt om ett mobilspel.

Zach Barth är ett omtalat namn i pusselspelsvärlden så det får ändå anses som väldigt lustigt att Gog.com, som redan säljer fem av hans tidigare verk, nu bestämmer sig för att nobba hans senaste titel. Men å andra sidan går det ju att få tag på spelet på annat håll.