Förra veckan skrev vi om ryktet att Nintendo kör en ny Nintendo Direct-stream nu på torsdag, där man gissningsvis presenterar de närmaste framtidsplanerna för framförallt Switch-konsolen. Ett nytt rykte gör nu gällande att en betydande systemuppdatering kommer förse Switchen med minst sagt efterlängtade funktioner som möjlighet att köra gamla Nintendo-spel via Virutal Console.

Ryktet kommer från ett klipp publicerat av franskspråkiga Twitterkontot Nintendo Actu och det visar vad som verkar vara en avfilmad Switch-konsol med systemversion 5.0, innehållande funktioner som Virtual Console, Youtube, Twitch, chat, webbläsare, mappar, themes, med mera. Enligt kontot ska systemuppdateringen släppas i februari.

Huruvida videon visar den äkta varan eller är fake news är okänt. Men Twitterkontot Nintendo Daily News skriver att ett par saker pekar mot fake: dels sägs Youtube-logotypen vara gammal, dels stämmer inte filstorleken på Mario Kart 8 Deluxe.

Den senaste Nintendo Direct-streamen kördes i november så det verkar inte alls osannolikt med en ny sändning nu på torsdag. Vi rapporterar så snart vi har besked.