Ute redan nästa månad, om ryktet stämmer.

Förra veckan skrev vi om ryktet att Nintendo kör en ny Nintendo Direct-stream nu på torsdag, där man gissningsvis presenterar de närmaste framtidsplanerna för framförallt Switch-konsolen. Ett nytt rykte gör nu gällande att en betydande systemuppdatering kommer förse Switchen med minst sagt efterlängtade funktioner som möjlighet att köra gamla Nintendo-spel via Virutal Console.

Ryktet kommer från ett klipp publicerat av franskspråkiga Twitterkontot Nintendo Actu och det visar vad som verkar vara en avfilmad Switch-konsol med systemversion 5.0, innehållande funktioner som Virtual Console, Youtube, Twitch, chat, webbläsare, mappar, themes, med mera. Enligt kontot ska systemuppdateringen släppas i februari.

Huruvida videon visar den äkta varan eller är fake news är okänt. Men Twitterkontot Nintendo Daily News skriver att ett par saker pekar mot fake: dels sägs Youtube-logotypen vara gammal, dels stämmer inte filstorleken på Mario Kart 8 Deluxe.

Den senaste Nintendo Direct-streamen kördes i november så det verkar inte alls osannolikt med en ny sändning nu på torsdag. Vi rapporterar så snart vi har besked.

Ge mig Super Mario Sunshine och Ocarina of Time så räcker det för mig. :D 08/01 When is melee? 08/01 Mja, om inte Nintendo levererar snart kommer homebrew-scenen hinna före, dom är ju på god väg nu. Är ju iofs inte första gången det händer. 08/01 Har de inte detta redan? Haha wtf 08/01 Håller med, fast den här videon var fake https://www.forbes.com/sites/insertcoin/2018/01/07/sadly-footage-of-the-nintendo-switch-with-twitch-youtube-and-party-chat-is-fake/#7ff7d8342210 08/01 Om man nu tvingas köpa om spelen ifall vc kommer hoppas jag iaf på rabatt som till Wii U om man redan hade spelen på Wii. 08/01 Oh, snälla. Hoppas detta blir verklighet. Om Netflix och diverse andra appar börjar dyka upp så är risken enormt mycket större att jag börjar använda min Switch till mer än bara spel, vilket i sin tur gör att den används flitigare hemma och därför komme... 08/01 @Carl Johansson-Sundelius: Switchen är min första Nintendomojäng sedan Gameboy Color. Jag skulle köpa Super Mario Sunshine och båda Galaxy utan att blinka. Släng in Luigi’s Mansion och lite Zelda så kommer omvärlden inte att se skymten av mig förrän mid... 08/01 Netflix är pågång som jag fattat det. Nintendo själva säger att dom koncentrerat sig på spel men att en dialog med netflix finns 08/01 Skulle lätt kunna köpa Super Mario Galaxy på Switch. Inte lirat det sedan man drog igenom det på Wii. Barnen skulle säkert bli glada om Netflix dök upp bland apparna. Youtube får de inte härja fritt på. 08/01
Skicka en rättelse