Att den brittiska Forza Horizon 3-utvecklaren Playground Games jobbar på ett nytt open world-rollspel står klart, men vad spelet heter är höljt i dunkel. Men det finns tecken på att det kan röra sig om inget mindre än Fable 4.

Det som pekar på att Playground skakar liv i med Peter Molyneux insomnade varumärke är att beskrivningen av vad man jobbar med och söker folk till nu stämmer ganska exakt in på vad Fable 4 torde vara: ett fullstort actionrollspel i open world-miljö.

Playground Games is looking for a Senior Game Designer to join our brand new development team.
You’ll join the team and the project at an early stage, giving you the rare opportunity to shape the future of an exciting, large-scale open world action / RPG AAA title from the outset.

Man är också i färd med att expandera kraftigt för det nya projektet: en nyöppnad studio ska husera omkring 200 anställda för det nya projektet. Och studions samtliga spel är förbehållna Xbox och Windows 10, produkter som liksom Fable-serien ägs av Microsoft. Playground har visserligen bara gjort racingspel, men alla är av open world-natur och det senaste, 2016 års Forza Horizon 3, är det enda Xbox-exklusiva spelet som snittar över 90 på Metacritic.

Fable 4 har inte tillkännagetts officiellt, men förra veckan sparkade ryktet om det igång på allvar. En person som kallar sig Klobrille på Resetera sa sig ha tillgång till en Xbox Live API SDK-läcka, vilket gett personen tillgång till framtidsplanerna för ett antal Xbox One-spel. Det antyddes att en brittisk studio arbetar på ett projekt med kodnamnet Wizdom som utspelas i Albion (namnet på Fable-världen), uppger Wccftech.

Don Williamson, tidigare lead game engine programmer hos nedlagda Fable-utvecklaren Lionhead, skrev kort efter den påstådda läckan att han var helt säker på vilken studio som gör Fable 4, och han kallade valet "intressant". Senare tog han dock ner tweeten och förklarade i en ny att han gjorde det för att folk missförstod hans spekulationer som sanning.

Ett par andra antydningar från nämnda läcka är också värda att ta upp. Först: det här är helt obekräftade uppgifter, och de levereras i form av antydningar. Med det sagt:

  • Forza Horizon 4 utspelas i Japan

  • Xboxens största varumärke (Halo) får "riktigt många spelare"

  • Age of Empires 4 är väldigt tidigt i utvecklingen

  • Mechassault kan vara på väg tillbaka

  • Nytt Perfect Dark-spel

  • Crackdown 3-kampanj för fyra spelare i co-op

  • Det blir inget nytt från Banjo, Crimson Skies eller Conker på ett bra tag