Ändå var detta en något sämre siffra än för julhandeln 2016.

Under julhandeln 2017 såldes 5,9 Playstation 4-konsoler. Hur många som var slimmade, "Pro" eller av originalutförande förtäljer inte historien, men i pressutskicket konstaterar Sony att man nu är uppe i respektabla 73,6 miljoner sålda konsoler. Detta innebär att man har 10 miljoner kvar till Playstation 3-siffran 83,8 miljoner. Något att sikta på under 2018?

Till giganten Playstation 2 med sina 155 miljoner är det dock en lång väg kvar.

Den fina julsiffran till trots var den faktiskt något sämre än i fjol (5,9 miljoner kontra 6,2 miljoner). Försäljningen av mjukvara var å andra sidan bättre. 55,9 miljoner spel (i fjol var det, eh, "bara" 50 miljoner) såldes både digitalt och hos återförsäljare vilket gör att man landar på 645 miljoner totalt. December 2017 var Playstation Stores bästa månad någonsin.

Kort sagt: det var en god jul för Sony och Playstation 4.

Jag håller med dig, är mäkta imponerad av vad Sony lyckats åstadkomma med de exklusiva spel man har släppt till PS4. De leder överlägset den här konsolgenerationen när det kommer till just den delen. Det tragiska, i mitt tycke, är att konsolens begränsn... 21/01 @Chomag: Klart att Uncharted och Horizon sett bättre ut på PC, som sagt, den är ju flera gånger kraftfullare än ps4an. Precis som du säger finns de ju dock inte där, och det är ju problemet. Anledningen (som jag ser) att det inte finns snyggare spel på... 11/01 Absolut jag håller med dig och visst kan man skapa underverk med mindre resurser och under sämre förutsättningar, det motsätter jag mig inte alls. Det finns mängder av tekniska underverk, finurliga lösningar och geniala uppfinningar som människan har... 11/01 Lite förvånad att det fortfarande säljs så många utav en sådan gammal maskin 4+ år ju 10/01 @Chomag: Jag pratade ju inte om att jämföra samma spel mellan ps4 och pc. Såklart är pc snyggare eftersom den är kraftfullare och om inte med effekter så med upplösning och fps. Har ändå inte sett spel som är snyggare än Uncharted 4 och Horizon. De finn... 10/01 Cool, det var detta jag ville se, feta siffror som krossar motståndet. 2018 blir ett fett år för Sony, att gå om PS3 blir nog inte speciellt svårt. Med så mycket bra och exklusiv mjukvara kan man nog närma sig PS2:an med. Men då måste priset ner till... 10/01 Jajo, objektivt ur teknisk aspekt vad tekniken tillåter, väldigt subjektivt hur tekniken implementeras. Storverk har gjorts tidigare med objektiva, mycket dåliga tekniska förutsättningar jämfört med en PC och det subjektiva har triumferat, se The Last... 10/01 @maaex: Kort svar, egentligen allt! Det är inget som är subjektivt när det kommer till jämförelsen mellan grafiken på en konsol och en pc. Kör igång exempelvis ME: Shadow of War och senaste Assassins Creed på en PS4 och starta sedan samma spel på en hyg... 10/01 Det där är ju högst subjektivt till individen, beroende på vem man frågar, vad som är 'snyggast'. Likt... att det inte går att övertyga en insnöad flat earth-tekniker om att Jorden är rund t ex. 10/01 Bryr mig inte om pc. Är så teknik intresserad att jag lyckades ställa in Norska som grund språk på min nya pc. Kunde ändra så att jag fick svenska och engelska alternativ men Norskan dyker ständigt upp då och då. Lite som en påminnelse på hur mycket jag... 10/01
Skicka en rättelse