Det tog bara tre dagar för den Call of Duty 2-snabba shootern Battalion 1944 att nå crowdfunding-målen. Och nu, två år senare, verkar en betaversion vara nära förestående.

Utvecklaren Bulkhead har lagt upp en sida där du kan anmäla intresse för att delta i betan. Det som testas är en beta av early access-versionen av spelet på pc, och det blir ett slutet test. Tider för betan kommer tillkännages "snart".

Intressant nog gick flera spelsiter (t.ex. PC Invasion) sent i går kväll ut med uppgiften att betan går igång den 19 januari, följt av en early access-version den 1 feburari. Nyheten acompanjerades av en trailer och utvecklarna citerades – men, dessa nyheter har tagits bort. Oklart om det handlar om felaktiga eller för tidigt släppta uppgifter, men oavsett vilket verkar någon form av tidigt smakprov vara nära förestående.

Ambitionen med Battalion 1944 är att göra ett modernt spel med rötterna i hur shooters funkade när de första Call of Duty-spelen släpptes i början av 2000-talet. Snabbt, exakt, multiplayer-inriktat. Låter det som något som tilltalar dig i dag?

Uppdatering: Som @jinxswe upplyste oss om i kommentarerna så har de nu släppt en Early Access-trailer som bekräftar ett WIP-släpp på Steam 1 februari.