Den nya uppdateringen ställer till det.

Pokémon Go kommer i februari sluta fungera på Iphones och Ipads som kör äldre operativsystem än Ios 11. Detta innebär att Pokémon Go inte kommer fungera på Iphone-modeller så nya som 5 och 5c, eller Ipad 2, fjärde, tredje och första generationen. Uppdateringen släpps 28 februari.

Utvecklaren Niantic säger (via VG247) att detta beror på...

...improvements to Pokémon Go that push the application beyond the capabilities of the operating systems on such devices.

Det finns ingen statistik på hur många Pokémon Go-spelare som drabbas men med tanke på den stora och mångfaldiga spelarbasen lär det bli en och annan som stängs ute från Pokémon Go-glädjen lagom till det blir anständigt promenadväder i Sverige igen.

Får dom? Alltid tyckt att det varit bra att dom försökt hålla saker bakåtkompatibla. Gick ju att köra XP hela vägen fram till Win 7 så man slapp Vista. Är väl inget fel på förändringar i sig, men alla är ju tyvärr inte automatiskt av godo. Det är väl... 11/01 @Lidodido: det e ju det som ska vara meningen med ett sånt här spel. Att det ska vara svårt att hitta och fånga vissa, och inte köra runt med bil till gymen och sitta och vänta. Då kan man ju lika gott ga det på PC och konsol där hemma. 11/01 Det är upp till utvecklarna av apparna att bevara bakåtkompabilitet, det är inget fel på Android ur den aspekten. Vad har du för telefon idag, om man får fråga? 11/01 Det är detta som Microsoft får skit för att de är för bakåtkompatibla och därav kan inte göra större ändringar. Aldrig kan konsumenterna vara nöjda. ;) 11/01 Är säkert funktioner som inte måste användas och då borde det gå att bara låsa dessa i appen. 11/01 Dyka upp 2-3 gånger i det vilda när man går runt? Har du provat spela på mindre orter? Tog över ett år för mig att se en Lapras i det vilda, skulle legendaries spawna i det vilda vore det bara att glömma. Unknown kommer aldrig nånsin att hända. Raids... 11/01 Det har jag aldrig sagt. Men de kunde gjort ett bättre jobb med att bevara bakåtkompatibiliteten. Som det är nu får man byta ut sin telefon efter 2-3 år, vilket är totalt värdelöst för både kunden och miljön. Jag har använt alla mina telefoner i minst... 11/01 @fzusr: Så du tycker att de inte ska införa nya och bättre funktioner i nya versioner av OS:et? 11/01 Android gör ju samma sak. När man uppdaterar vissa appar står det rakt ut i app-storen "Du måste köpa en ny telefon" Planerat åldrande suger. 10/01 Känner ingen som spelar det här längre, om de inte skäms och gör det i smyg. 10/01
Skicka en rättelse