Belöningen? Lådor med kosmetiska prylar till din avatar.

I augusti hintade Xbox-teamet om "fundamentala förändringar" för Xbox-achievements. Vad detta innebar visste vi inte – då. Nu hävdar Windows Central att de lagt vantarna på dokument som bekräftar ett "karriärläge" till Xbox One som kommer belöna spelarna på olika vis.

Man ska höja sin ranking genom att utföra uppdrag, så som att spela ett särskilt spel. När du väl har tillräckligt med xp kan du köpa lootlådor med kosmetiska prylar till din avatar. I nuläget verkar det inte finnas planer på att sälja dessa för riktiga pengar – men det kan komma att ändras.

The Career system also comes with Quests to complete specific objectives, such as playing certain games, which will also come with crate and experience points as rewards. At this time, it doesn’t look as though loot crates will be purchasable with real money, but it’s probably too early to say whether that will be the case later on.

The documentation we received refers to a new subdomain on Xbox Live, “Career.XboxLive.com,” which isn’t yet available for public access. It also seems that these systems will incorporate achievements in some way, rewarding experience points that contribute toward levels in your overarching career. The systems track your progress and play time in your existing game library, and it looks as though it will all work alongside existing Gamerscore systems rather than replace them.

Att ge achievements mer mening kan säkert uppskattas av många, men belöningen låter i mina öron rätt lam. Å andra sidan är detta i nuläget bara ett rykte. Det kanske inte stämmer alls, eller så stämmer det delvis och det finns fler belöningar att hämta för achievements-jägare.

Finns nog många som kan uppskatta detta. Se bara hur mycket folk betalar för skins i CS osv. Så det är säkert ett lyckat drag. 11/01 Skräp.. Jag gissar på att crates betyder att innehållet kommer att vara random. Utseendet på ens avatar behöver alltså inte vara kopplat till skill, speltid eller något liknande. Att säga "Jag har en lyckad spelkarriärer med många fina plagg till min... 11/01 Brukade inte vara så mycket för achievements, men nu spelar jag Diablo 3 igen efter ett avbrott och har börjat checka av achievementens. Hade jag haft xbone så hade jag kanske uppskattat detta. 11/01 @Ercarret: Det är ett nice system på riktigt! 20 % rabatt brukar man väl få? Och köper man nåt riktigt flådigt som en collector's edition av något blir det ju ingen struntsumma. 11/01 Det är alltid roligt att jämföra med sina kompisar vem som klarat mest saker i ett spel :) 11/01 Så belöningarna ska ge belöningar? Inception 11/01 Jag har noll intresse för lootlådor och liknande trams, achievements är det jag gillar. 11/01 Jag gillar Uplays system där man kan spendera poäng man samlat in genom spelande (så typ achievements) för att få rabatt vid kommande spelköp. Jag gör aldrig det, för jag handlar aldrig via Uplay i sig, men det är likväl ett trevligt system. 11/01 Ja! Det här ser skitkul ut. Gillar att jaga achievements så alla bonusar är trevligt. 10/01 Gillar achievements i sånahär fall, om man har en avatar och kan samla på sig kosmetiska grejer. Önskar att Steam hade något sånt då jag är fullständigt ointresserad av det som det är just nu. 10/01
Skicka en rättelse