"Säljer jag fem filmer så har vi köpt ett katastrofpaket" säger butiksledaren Dan Borg.

Förutom att ta emot gåvor direkt driver svenska Röda Korset ett antal second hand-butiker där överskottet går till deras välgörande ändamål. En av dessa ligger i Karlstad och Värmlands Folkblad (betalvägg) rapporterar att de strax innan jul fick en ganska oväntat fråga från Game Outlet, en distributör i samma koncern som THQ Nordic, om de ville ta emot 100 000 spel och filmer.

Dan Borg, butiksledare, fick skaffa fram en container för att hantera de 27 pallarna med spel, dvd- och bluray-filmer.

– Säljer jag fem filmer så har vi köpt ett katastrofpaket till Afghanistan, säger Borg till Sveriges Radio.

I Värmlands Folkblad utvecklar han resonemanget med att tio sålda filmer räcker till vaccin för 20 barn.

Nu är inte Game Outlet endast fokuserat på spel men detta är bara ett av de senaste exemplen på att spelbranschen har blivit en betydande aktör vad det gäller välgörenhet. Youtube-nätverket Yogscast drog nyligen in 25 miljoner kronor till välgörenhet och under vår uppesittarkväll inför Årets Spel 2017 skänkte ni läsare 27 000 kr till Barncancerfonden, vilket bland annat fick undertecknad att raka av skägget.

Hade de som sitter i makten runt om i världen velat mätta alla magar så hade de kunnat det. Dom har helt enkelt bara andra prioriteringar. "$30 billion per year is needed to end world hunger $737 billion per year is the amount Congress spends on Defense... 13/01 @zauii89: Problemet med framförallt Röda Korset är att de inte är transparenta med hur mycket som försvinner i administrationskostnader och förövrigt på vägen dit där du tror du skickat pengarna. 30% försvinner direkt i Röda Korset och sedan har du alla... 13/01 Hur är det en anklagelse? Det är snarare en fråga. En anklagelse hade snarare sett ut så här "De plockar bara på sig pengarna". Faktum är att röda korset har blivit påkomna med handen i burken ett antal gånger. Johan Af Doner är ett ganska klart exempel... 13/01 Min syster lärde mig en sak när jag var riktigt liten. Och jag minns det än idag: "Du kan aldrig säga till en polis att han ÄR dum i huvudet. Men däremot kan du alltid säga att du TYCKER att han är det." Mina inlägg handlar oftast om 80% ren åsikt och... 12/01 Summa summarum: Röda Korset kanske inte är den absolut bästa organisationen men samtidigt kan man inte ignorera att de faktiskt hjälper väldigt många människor. Kunde de hjälpa fler om pengarna användes per effektivt? Förmodligen. Skulle förre få hjälp... 12/01 Jag tror att hela grejen med Röda Korset och alla välgörenhetsorganisationer som försöker göra världen mer "rättvis" framstår som hycklare när vissa i organisationen själva har skyhöga löner medan andra nedanför dem har mycket lägre eller arbetar gratis... 12/01 ...fick Röda Korset bestämma skulle säkerligen FPS-spel med krig som tema förbjudas. De har redan klagat på te.x COD och BF och bl.a sagt "moskéer kan attackeras helt straffritt". Dvs man tycker det är lämpligt att det ska vara straffbart att i spel att... 11/01 @Tomas Helenius: Testa googla "röda korset skandal" så dyker det upp ett stort antal nyhetsartiklar om fiffel och båg inom organisationen. Ännu fler om du söker på utrikiska. För övrigt är det inte gnäll att varna för en opålitlig organisation, det är... 11/01 Suck, det är en organisation med både anställda och volontärer som hjälper människor runt om i världen, kapisch ? De gör mer för andra än de flesta. Att man ens orkar gnälla över dessa totalt meningslösa så kallade "argument" som presenterats hittills... 11/01 Man måste vara född under en sten om man missat vad det här är för slags människor. Det är bedragare och rödingar med en mängd bedrägerier och skandaler i sitt bagage. De borgeliga är väl dessutom knappast främmande för globalister/kommunister? Du är... 11/01
Skicka en rättelse