Släpps redan första februari.

Nästa gång vi skrev om ett releasedatum för ett Final Fantasy-spel på pc hade nog många satsat sina gils på att det skulle handla om pc-kommande Final Fantasy XV. Men icke. Hyllade (inte minst på FZ) Final Fantasy XII: The Zodiac Age släpps på Steam redan den första februari.

PS4-remastern av det tolv år gamla PS2-spelet släpptes i somras och det tog alltså blott ett halvår att ta klivet till pc. 60 stabila bildrutor per sekund utlovas liksom stöd för 21:9-skärmar ("Up to three HD monitors can be used for a potential 48(16x3):9 experience" – och det låter ju fräckt!).

New Game Plus och New Game Minus samt de tre soundtrack-alternativen är upplåsta från start. En ny feature, som ärligt talat är ett skamlöst fusk, är att kunna dra upp licenspoäng och gil till max från konfigurationsskärmen. Varför man skulle vilja göra det begriper jag dock inte.

Men en god nyhet är det att ännu ett Final Fantasy släpps på pc. Faktum är att det enda spelet i huvudserien som ännu inte finns på pc är del femton – och den kommer ju "tidigt" i år.

@Loevet: Aja, så länge spelet fungerar så är jag nöjd. Lite tråkigt om det inte finns stöd för 4K men det är inte hela världen. :D Spelade aldrig klart spelet på PS2 och vet inte vart maskin eller spel befinner sig just nu, förmodligen gömd i någon låda... 13/01 Det finns i dom flesta re-releaser av FF-spelen till steam. Även så speedboost och liknande. Nu vet jag inte riktigt hur licenspoängen funkar, men att kunna dra speedboosts är galet skönt, och är synd att det inte finns med. Sen att man i FF8 kunde göra... 13/01 Ivalice har mycket story bakom sig genom FF tactics spelen, mycket konflikter som skett i den världen som har gjort att det känns som att faktiskt saker har hänt. Sen kunde storyn i 12:an ha varit bättre om du istället bara följt Ashe story, de andra... 12/01 @Map-pen: Deras pressmeddelande nämner inte specifika upplösningar, bara 60 fps och att den stöder 21:9-bildförhållandet och multimonitor-stöd. Spelet stöder 1440p på PS4 Pro, så det är väl inte helt omöjligt att det skulle kunna få 4K-stöd på PC, men... 12/01 Tur att man väntade då, visste inte att spelet skulle få en PC version. Men har velat skaffa det till min PS4 men aldrig känt att priset var rätt, hoppas på bättre pris på PC, kör hellre på PC. Stödjer spelet 4K btw? 12/01 Det innebär helt enkelt att du kan starta om från början som "normalt", med handikappet att du aldrig kan levla upp, du är alltså låst som level 1. Du kan fortfarande samla LP och allt annat som går att samla, dock blir allting så mycket svårare. New... 12/01 "New game minus"? 12/01 Jag minns inte varför men jag tappade glöden de sista 20 timmarna av storyn... 12/01 Gillade verkligen världen när det begav sig, karaktärerna och storyn not so much. 12/01
Skicka en rättelse