I november konstaterade vi att GTA V är tidernas tredje största spel med 85 miljoner exemplar och med bara Minecraft (tvåa på 122 miljoner) och Tetris (ett på 170 miljoner) framför sig.

I en undersökning från Gamesindustry.biz visar det sig att det nästan fem år gamla actionspelet från Rockstar var det tredje mest sålda spelet i Europa under 2017. Notera att undersökningen bara gäller fysiska ex, men i den kategorin var det blott Fifa 18 (etta på listan) och Call of Duty: WW2 som sålde bättre. Stortitlar som Battlefront II och Destiny 2 fick se sig akterseglade.

De femton länder som ingick i undersökningen var Sverige, Österrike, Belgien, Danmark, Tyskland, Finland, Frankrike, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Schweiz, Spanien och Storbritannien. Långt ifrån alla länder, men ändå en bra uppslutning.

Värt att nämna är förstås att GTA V släppts i flera olika omgångar; först till PS3 och Xbox 360 i september 2013, sedan till PS4 och Xbox One i november 2014 och slutligen till pc i april 2015. Jag är nog inte ensam om att ha köpt (minst!) två ex av spelet.