Stöd för 4K men inte HDR.

Det första Dark Souls var ett fanatiskt spel som tog världen med storm när det kom ut. Det betyder däremot inte att det var perfekt – långt ifrån faktiskt. Spelet led av hackig framerate och klumpiga kontroller, något de senare i serien definitivt har styrt upp.

Tur för oss höll utvecklarna From Software med och valde att göra en remaster av den gamla godbiten. I ett inlägg av Bandai Namco på Playstations blogg får vi mer information om just vad remastern kommer betyda.

Dels kommer får spelet stöd för 4K-upplösning samt mjuka 60 fps. En annan stor nyhet är att spelet nu stödjer upp till sex personer. Så förbered dig på att bli förrådd.

Hoppades du däremot på att bländas av lysande HDR ljus måste jag tyvärr göra dig besviken. Remastern kommer heller inte använda tillgångar från de nya spelen så förvänta dig inte någon särskilt stor kvalitetsskillnad i grafiken.

@Tassel: Smaksak. 15/01 @Godofcheese: Det har bekräftat att de kommer att ha ett lösenords-system och stödja upptill 6st spelare, så någon ändring av "koden" kommer det garanterat att bli. Minns när jag lirade Dark Souls med en kompis och vi då var tvungen att använda något... 15/01 Blir det i fas med Dark Souls 2 släppet som kom ut som gick i 60 fps med mer slipade kontroller så kommer jag bli mer än nöjd vill jag lova. 15/01 @Tassel: Det jag gillar med storyn är att allt är så höljt i dunkel och mystiskt. Så det är egentligen det, snarare än det som utspelat/utspelar sig, som jag tycker är bra. Förutom att vissa NPC:er kan vara intressanta. Men att läsa sig till storyn via... 15/01 Kanshira: Hoppas det, den gjorde susen för ett par gamla karaktärer. Dock är det ännu lättare att levla genom återanvändning av bossjälar-glitchen. Saknar den gamla drakhuvud-själglitchen :/ 15/01 Velar på om jag ska köpa det till PC eller xbox? Har de andra på PC och PS3 men riktigt sugen på xlåde versionen. Kanske minnst spelarbas på konsol men det är ju många fler än på PC iaf *tänker* 15/01 @KeyserSoze: när det kommer till storyn och lore i Dark Souls så är den allt annat än fattig. Snarare jävligt komplex, kanske för mycket för sitt eget bästa. Efter snart 40-50 genomspelningar så bara njuter jag av det som sker när jag närmar mig det.... 14/01 Undra om dom behåller buggen i skogen där man kan levla som fan genom att fienden ramlar nedför berget och dör. 14/01 Vart inte så jäkla sugen på spelet nå mer om det är bara grafiska uppdateringar som kommer. PC versionen kan redan spelas i 4K och 60fps och ser super crisp ut, inget jag känner som fattas precis. Bara riktigt dålig källkod när det kommer till Multiplay... 14/01 Enda gångerna jag tycker att en remake har varit till stor nytta är när Nintendo gjorde Metroid: Zero Mission och när Capcom gjorde en remaster av Resident Evil. Båda spelen led av samma problem: dåliga/inexakta kontroller och det sistnämnda spelet var... 14/01
Skicka en rättelse