Battlegrounds-effekten.

Xbox One sålde bättre än Playstation 4 i december på den nordamerikanska marknaden, enligt ännu opublicerade uppgifter från marknadsundersökningsföretaget The NPD Group. Uppgifterna tweetas av Aaron Greenberg, chef för Xbox marknadsavdelning, som tillägger att Nintendos Switch-maskin gick bäst av alla stationära (ja, vi kallar även Switch stationär) konsoler under julmånaden.

I december släpptes ett visst Playerunknown's Battlegrounds som early access till Xbox One. På ett par veckor har det lockat över 3 miljoner spelare – sannolikt en bidragande faktor till Xboxens popularitet. Det blir högintressant att följa Battlegrounds-försäljningen på Xbox och hur det påverkar konsolförsäljningen. I bästa fall har Microsoft äntligen hittat sin killer app, som kanske är kapabel att minska försäljningsgapet mellan Xbox och PS4. Den senare har sålts i över 73 miljoner exemplar. Microsoft redovisar inga försäljningssiffror för Xbox One.

Nintendo behöver å sin sida inget Battlegrounds för att kränga Switch-konsoler. Maskinen sålde 10 miljoner ex de första tio månaderna, och den spås sälja 14 miljoner första året (till mars 2018) och 34 miljoner efter två år.

Vi bor ju i Europa och är förhoppningsvis mer intresserade av att veta hur det säljs här. Kolla på Vgchartz för siffror i december för övriga världen. Så säljs det betydligt flera Switch och PS4 än Xbox One. Kör mest PC just nu själv och även lite PS4... 15/01 @Aletheides: läs gärna inlägget den jag svarade på skrev. Menade att om man ska ta med pc för att de flesta sådana klarar spel måste man ta med mobiltelefoner också. 15/01 Trevligt! Utöver PUBG som drivkraft så hamnade det nog en och annan One X under granen. Det är en riktig best till konsol! 15/01 En 3ds, Switch etc är oavkortat avsedda för spel. Så man kan rent statistiskt säga att en statistiskt säkerställd majoritet äger en sådan för att just spela spel. En mobiltelefon däremot är inte endast avsedd för spel. Den kan användas till så mycket... 15/01 @marcus8958: Då får de ha med mobiler också typ alla mobiler sedan slutet av 90 talet klarar spel. Och det är nog fler som äger en sådan än ex ps4 3ds osv. 15/01 Måste nog hålla med dig Tomas. Tror samtliga konsolägare också äger en PC. Är lite mer som en standard idag att ha en PC även om alla inte använder den för att spela tyngre titlar så fungerar nästan alla datorer att spela enklare facebookspel. 15/01 Hade blivit skevt att klämma in pc som alternativ i en nyhet om konsolförsäljning. Det hade kunnat skeva till resultatet om folk bockade i det och konsolalternativ samtidigt. Marginellt visserligen, men ändå. 15/01 Varför finns det ingen jag äger alla? 15/01 https://images-cdn.9gag.com/photo/ay88bYq_700b.jpg 15/01 Alla såklart ;) Vore ju dumt att missa något guldkorn! 15/01
Skicka en rättelse