Anklagelser mot Quantic Dream-toppar om olämpligt beteende och påtvingad övertid.

Quantic Dream-cheferna David Cage och Guillaume de Fondaumière är i blåsväder. Tre olika franska medier (via Eurogamer) tar upp grova beskyllningar om påtvingad övertid och arbetsmiljöproblem. Cage och de Fondaumière påstås delta i – eller åtminstone blunda för – en sexistisk och rasistisk kultur på Quantic Dream, just nu aktuella med Detroit: Become Human.

Eurogamer har fler detaljer, om bland annat 600 photoshoppade bilder med sexistiskt, rasistiskt och nazistiskt innehåll. Cage påstås vara svår att jobba med och går under smeknamnen "Papa", "God" och "Sun King", för sitt auktoritära sätt och på grund av att han inte lyssnar på andra.

De Fondaumière, å sin sida, påstås stöta på sina anställda på fester, något han förnekar.

I will be extremely clear: it's absolutely false. None of any of this happened at any evening event.

Även Cage förnekar alla anklagelser. Han kallar dem för "löjliga", "absurda" och "groteska".

You want to talk about homophobia? I work with Ellen Page, who fights for LGBT rights. You want to talk about racism? I work with Jesse Williams, who fights for civil rights in the USA... Judge me by my work.

Quantic Dream har även skrivit ett officiellt uttalande. Även där förnekar man "kraftigt" alla anklagelser och säger att "olämpliga beteenden inte har någon plats hos Quantic Dream" och att "varje individ är viktig för företaget".

Jag har varit där, trodde jag var odödligt och kunde arbeta hur mycket som hellst. Jag blev ju varken stressad eller mådde dåligt. Tills man märkte att man inte riktigt har kontroll över hur det fungerar. Jag tror inte bevisbördan ligger på mig när det... 23/01 @eld: Vad har du för stöd för det? Och på vilket sätt innebär övertid stress? Det går att jobba mycket utan att stressa - jag stressar inte även om jag jobbar 70-80 timmar i veckan. Handlar bara om att vara medveten och inte låta sig bli stressad. 18/01 Nej, övertid är idioti, speciellt i spelindustrin. Det bränner ut de anställda och skapar mer problem än vad man tjänar på det. 17/01 Den jämförelsen håller ju inte. Vilka kontroverser omger Naughty Dog och Neil menar du? 16/01 Dehär kan komma som en shock för dig men utvecklarna brukar inte syssla med det de gör spel om. Såvida du inte tror att Naughty Dog's Neil Druckmann går omkring och slår sönder folks ansikten på sin fritid så är det väldigt långsökt att tänka sig att... 16/01 @Namn Namnsson: Jag har aldrig fått betalt särskilt för övertid och jag jobbar oftast helger, i alla fall några timmar. En normal arbetsdag är 10-12 timmar. Jag förväntas läsa e-mail åtminstone någon gång varje förmiddag och eftermiddag även om jag har... 16/01 Skulle vara intressant att få reda på om det är sant eller inte, men det kanske man aldrig får... 16/01 Nej det menar jag inte och det skrev jag inte heller. Läs artikeln, läs mitt inlägg och tänk ett varv till. Eller vänta, jag ska göra det tydligare: Är det samma människor som precis blivit anklagade för att roa sig med sexistiska, rasistiska och nazist... 16/01 @Mortaigne: Intressant åsikt. Så du menar att saker och ting som berör, som har varit självklart i litteratur i tusentals år, av någon anledning inte är ok i spel? Lite nyfiken på var detta kommer från. Har det något att göra med att spel är underhållni... 15/01 @phocuz Kommentar grundat i tillsynes stor okunnighet. Normalt får du väl betalt för övertid? Det är inte normen i spelbranschen. I hur många yrken är du tvungen att arbeta 8/14-timmarsdagar, 6-7 dagar i veckan i några månader, utan att få betalt för... 15/01
Skicka en rättelse