Trots succésiffror år ett ser Nintendos vd andra året som ett kritiskt skede för konsolen.

Chefen för Nintendo, Tatsumi Kimishima, tar inte ut någon seger i förskott. Trots att Switch redan sålt bättre än Wii U i Japan och trots att den sålde bättre än både PS4 och Xbox One under julhandeln i USA säger han att andra året för hybridkonsolen blir "kritiskt".

I en intervju med Mainichi (via Videogamer) talar han om en "spelkonsol med en lång livstid" och att målet är att "få fler spelare, däribland sådana som knappt rört en spelkonsol". Han säger att tredjepartsstöd kommer vara grundläggande för att ta fler genrer till konsolen och:

För att vara att räkna med i långa loppet är det andra året kritiskt.

Det har sett lite skralt ut med nya Switch-titlar efter ett fullständigt knäckande 2017 med Zelda: Breath of the Wild och Super Mario Odyssey som främsta fanbärare. För ett tag sedan avtäcktes dock Bayonetta 3, och nyligen sändes ett Nintendo Direct med "nya" titlar som Donkey Kong: Tropical Freeze, Dark Souls Remastered, The World Ends with You, och Hyrules Warriors.

Vi väntar förstås även på Metroid Prime 4 och Pokémon "bortom 2017". Kanske i år? Kanske inte?

Bara Zelda som gjort switch populärt. Inget nytt Zelda så inga nya försäljningar. 16/01 Kan de inte släppa ett nytt Mario Paint, hade väl passat till switch med touchscreen o allt. 16/01 Virtual Console Games! 16/01 140 timmar spelade i Xenoblade 2, så är jag fortfarande ganska upptagen med det ett tag! Sedan har jag lite kvar på Mario Odyssey. Så ingen stress för min del att få ut något nytt redan nu. Men snart kommer ju Yoshi och Kirby, så nog finns det att spela... 16/01 Alltid oroväckande när Nintendo satsar på att få med casual gamers och folk som aldrig rört en konsol. Brukar ju leda till att det blir Wii Sports av det hela.. 2018 kommer visa mer riktning på hur det kommer att gå för Switch, förutom få spel till kons... 16/01 Året som kommer är jag igentligen redan klar på spel fronten. Jag skulle kunna leva igenom detta år med min switch och bara köpa ca 5 spel till den. Dom spel jag har räcker väldigt bra nu speciellt nu när jag gav mig in i Disgaea 5 precis. Xenoblade 2... 16/01 Förutom att jag inte riktigt förstår vad du skriver (konstig formulering) så tror jag att det här kan vara FZ:s motsvarighet till "640 kB borde vara tillräckligt med lagring för vem som helst." Jag tror kort och gott att du har fel. Som någon redan nämn... 16/01 Tips på mysigt spel till Switchen är SteamWorld Dig 2! https://www.nintendo.com/games/detail/steamworld-dig-2-switch Även SteamWorld Heist är väldigt roligt https://www.nintendo.com/games/detail/steamworld-heist-ultimate-edition-switch 15/01 Har även PS4, men tycker Switch är den kompletta kompletteringen till min PC. PS4 och Xbox konkurrerar om samma titlar osv. Om Switch är död eller inte om 2 år har du ingen aning om. 15/01 Vi får se när Zelda spelarna börjat tröttna och när Mario Odyssey har funnits i ett år vad som kommer bli dragplåster defter det. Jag hoppas på ett Mario Kart 9 som borde ha släppts vid lanseringen istället för en repris på MK8! Hoppas även på uppdatera... 15/01
Skicka en rättelse