Som ett *beep* från klar himmel vaknade Twitter-kontot för Cyberpunk 2077 plötsligt till liv förra veckan, efter fyra år i total tystnad. Det enda som stod var just *beep* men när det gäller The Witcher 3-skaparnas nästa stora rollspel räcker det mer än väl för att hela hypemaskineriet ska rulla igång.

Och nu kommer ett rykte som eldar på spekulationerna: polska siten GryOnline (Google Translate) menar att CD Projekt tänker visa en Cyberpunk 2077-trailer på E3-mässan i juni. Och – att det ska vara spelbart. Visserligen bakom slutna dörrar för inbjudna, men ändå.

Uppgifterna bygger på information från två av varandra oberoende källor, och Gryonline betonar att inget är hugget i sten eller bekräftat av CD Projekt själva. Men siten skriver att man tror att uppgifterna kommer bekräftas. CD Projekt säger att man inte kommenterar spekulationer och rykten, skriver siten.

Den enda Cyberpunk 2077-teasern hittills släpptes för fem år sedan.

Förra veckan sjösatte youtubern LegacyKillaHD ett rykte om att CD Project i december försett Sony med en techdemo av Cyberpunk 2077, vilket om det stämmer kan se som en förstärkning av ryktena om spelbar kod på E3.

CD Projekt sa i mars förra året att 2017 tillhörde kortspelet Gwent, och att man inte skulle lyfta fram Cyberpunk 2077 i rampljuset då. Men nu skriver vi som bekant 2018, och kanske, kanske får det hyfsat efterlängtade rollspelet ett releasedatum under året.

E3 går av stapeln i Los Angeles den 12-14 juni, men många spelföretag ordnar egna event dagarna innan själva mässan. FZ kommer som vanligt finns på plats och kommentera och analysera.