Forza Horizon 3 ansluter sig till den växande skara spel som använder de extra musklerna i Xbox One X för att glädja ögonen. En nysläppt patch skrämmer upp upplösningen till 4K och förbättrar grafiken på en rad områden. Och enligt ett test av Digital

Och det är inga dåliga förbättringar, konstaterar Digital Foundry. Man jämför den grafiskt förbättrade Xbox One X-versionen med Windows 10-utgåvan med maxade grafikreglage, och fastslår att konsolversionen visuellt sett ligger tätt i hälarna. Xboxen klarar att måla upp bilderna i äkta 4K-upplösning och kryddar det hela med en del grafiska uppdateringar.

Men hög upplösning och grafisk flärd har en prislapp, och på den står "30 bilder per sekund". Pc-versionen rullar i 60. Det finns heller ingen möjlighet att skruva ner grafiken för att få högre framerate på Xbox, så Forza Motorsport-serien är fortfarande ensamma om 60 fps på Xbox One. Där körs loppen å andra sidan på slutna banor, medan Forza Horizon 3 körs i en öppen värld.

Fast på Reddit skriver flera spelare att HDR-uppdateringen gjort spelet mörkare. Det pågår en diskussion och jämförelse mellan olika tv-modeller där, håll koll om du tycker du dig vara drabbad.

Forza Horizon 3-uppdateringen är ute nu. Den är gratis och gäller såväl huvudspelet som de två dlc-paketen Blizzard Mountain och Hot Wheels.