Världens bästa gamepad kan bli bättre.

Xbox One Elite är världens bästa handkontroll*, men det verkar inte hindra Microsoft från att försöka förbättra den. Uppgifter gör gällande att en ny, förbättrad version av den kostsamma men fenomenala gamepaden är under utveckling. Det enligt obekräftade uppgifter och bilder på kinesiska Baidu och Reddit.

Bild som påstås visa en prototyp av den nya Xbox Elite-kontrollen. Källa: Reddit.

Den nya versionen påstås få bluetooht-anslutning (välkommet för pc-spelare som vill slippa krångla med dongle), USB-C-anslutning, inbyggt laddbart batteri och en laddkontakt i stil med Apples Magsafe. Greppet ser ut att få mer gummimaterial, antalet användarprofiler utökas från två till tre, triggerknapparnas slaglängd kan justeras i tre steg, paddlarna ska ha fått längre slaglängd och spakarnas styvhet kan justeras. Microsoft ska ha sökt patent för det sistnämnda i december, uppger Patently Mobile.

Uppgifterna om den nya Xbox Elite-kontrollen är inte bekräftade av Microsoft, och ska således ses som rykten. OM den blir verklighet verkar det sannolikt att den avtäcks under E3-mässan den 12-14 juni i sommar, eller möjligen redan på Game Developers Conference i San Francisco i mitten av mars.

Xbox One Elite avtäcktes på E3-mässan i juni 2015 och lanserades några månader senare. Den mottogs varmt, men det har förekommit kritik om problem med kvalitén, bland annat ska gummigreppet har släppt får en del användare. Riktpriset var ca 1 500 kronor. I dag får du den från 1 200 kronor.

*Subjektivt faktum.

Jag bytte mina första fyra på NetOnNet som har varit fantastiska i ärendet. De erbjöd pengarna tillbaka också, men jag sa att det finns ju inga alternativ till denna kontroll som är värdiga. Så jag bytte ett par gånger till. Felet som du beskriver med... 18/01 Exakt samma här. Älskar den, lätt den skönaste jag någonsin använt. Men kvaliteten är under all kritik. Inne på min femte nu, och den här har faktiskt hållit ett bra tag. De första fyra gick sönder på precis samma sätt, där vänstra tumspaken plötsligt... 17/01 Oh det här ser intressant ut! Xbox kontroller är överlägsna. När jag för ett antal år sedan som PC-gamer bestämde mig för att bli med konsol visste jag inte vilken jag skulle välja så jag testspelade både Xbox 360 och PS3 i butik... PS-kontroller verkad... 17/01 "Den nya versionen påstås få bluetooht-anslutning (välkommet för pc-spelare som vill slippa krångla med dongle)." Har du försökt använda en Xbox kontroller med bluetooth? Eller ännu värre; två? Nej, det tror jag inte. Då tror jag inte du skulle tycka... 17/01 Bajsdyr! Xbox One v.2 däremot är helt fantastisk och en fin uppgradering från v.1 17/01 Är nöjd med min nuvarande Elite gamepad. Vissa uppgraderingar vore inte helt fel (spakarna och justerbara sticks) men det är saker jag kan leva utan. Är störtnöjd över den jag har. :) 17/01 @jOnÄTÄn Låter vettigt. Har alltid tyckt att MS kontrollers varit bra. Börjar bli dags byta min, tar en koll på när denna släpps. 17/01 Eftersom handkontrollen som kom i samband med one s heter "Microsoft Xbox One Wireless Controller S" och den gamla elite kontrollen heter "Microsoft Xbox One Elite Wireless Controller " Så är det ju inte helt otroligt om den kommer heta samma sak fast... 17/01 Vad blir namnet? Xbox One Elite X? 17/01 Min högsta önskan är att den håller samma klass som 360-kontrollen i hållbarhet. Jag har 2 sådana kontroller som hållit någonstans bortåt 5-7 år skulle jag tippa på. Samtidigt har jag gått igenom 5st Elite kontroller under de senaste åren där jag fått... 17/01
Skicka en rättelse