Xbox One Elite är världens bästa handkontroll*, men det verkar inte hindra Microsoft från att försöka förbättra den. Uppgifter gör gällande att en ny, förbättrad version av den kostsamma men fenomenala gamepaden är under utveckling. Det enligt obekräftade uppgifter och bilder på kinesiska Baidu och Reddit.

Bild som påstås visa en prototyp av den nya Xbox Elite-kontrollen. Källa: Reddit.

Den nya versionen påstås få bluetooth-anslutning (välkommet för pc-spelare som vill slippa krångla med dongle), USB-C-anslutning, inbyggt laddbart batteri och en laddkontakt i stil med Apples Magsafe. Greppet ser ut att få mer gummimaterial, antalet användarprofiler utökas från två till tre, triggerknapparnas slaglängd kan justeras i tre steg, paddlarna ska ha fått längre slaglängd och spakarnas styvhet kan justeras. Microsoft ska ha sökt patent för det sistnämnda i december, uppger Patently Mobile.

Uppgifterna om den nya Xbox Elite-kontrollen är inte bekräftade av Microsoft, och ska således ses som rykten. OM den blir verklighet verkar det sannolikt att den avtäcks under E3-mässan den 12-14 juni i sommar, eller möjligen redan på Game Developers Conference i San Francisco i mitten av mars.

Xbox One Elite avtäcktes på E3-mässan i juni 2015 och lanserades några månader senare. Den mottogs varmt, men det har förekommit kritik om problem med kvalitén, bland annat ska gummigreppet har släppt får en del användare. Riktpriset var ca 1 500 kronor. I dag får du den från 1 200 kronor.

*Subjektivt faktum.