Världens bästa gamepad kan bli bättre.

Xbox One Elite är världens bästa handkontroll*, men det verkar inte hindra Microsoft från att försöka förbättra den. Uppgifter gör gällande att en ny, förbättrad version av den kostsamma men fenomenala gamepaden är under utveckling. Det enligt obekräftade uppgifter och bilder på kinesiska Baidu och Reddit.

Bild som påstås visa en prototyp av den nya Xbox Elite-kontrollen. Källa: Reddit.

Den nya versionen påstås få bluetooth-anslutning (välkommet för pc-spelare som vill slippa krångla med dongle), USB-C-anslutning, inbyggt laddbart batteri och en laddkontakt i stil med Apples Magsafe. Greppet ser ut att få mer gummimaterial, antalet användarprofiler utökas från två till tre, triggerknapparnas slaglängd kan justeras i tre steg, paddlarna ska ha fått längre slaglängd och spakarnas styvhet kan justeras. Microsoft ska ha sökt patent för det sistnämnda i december, uppger Patently Mobile.

Uppgifterna om den nya Xbox Elite-kontrollen är inte bekräftade av Microsoft, och ska således ses som rykten. OM den blir verklighet verkar det sannolikt att den avtäcks under E3-mässan den 12-14 juni i sommar, eller möjligen redan på Game Developers Conference i San Francisco i mitten av mars.

Xbox One Elite avtäcktes på E3-mässan i juni 2015 och lanserades några månader senare. Den mottogs varmt, men det har förekommit kritik om problem med kvalitén, bland annat ska gummigreppet har släppt får en del användare. Riktpriset var ca 1 500 kronor. I dag får du den från 1 200 kronor.

*Subjektivt faktum.

@jonis tröttsamt.. vi borde göra en gemensam stämning pga bristande kvalitet. 05/09 @Leffe76 @Ringo Nu klappade min femte ihop. :( Den höll längre än de andra, men sju månader känns lite sisådär med tanke på vad den kostar. Bedrövligt. Vänstra tumspaken har inte helt fallit ner än, men rejäl (!) drift framåt gör att den bara går att... 05/09 Är det någon som har erfarenheter av att lira retro spel på den? Hur är D-Paden i känsla, för Xbox One standards D-Pad är hemsk. :'( 05/09 Aww, trist att lagningen inte blev hundra. :( Förstår precis hur du känner, vi är nog alla i samma sits. Det känns dock som att Microsoft är på väg med en V2 snart. Hoppas innerligt min femte håller tills dess, annars får jag nog köra något annat emella... 25/08 @Ringo @Jonis "fixade" kontrollen efter instruktionerna i reddit-tråden igår. Fick bort glappet, men spaken är fortfarande inte som den ska. Vill köpa en ny elite-kontroll, men är liye tveksam då problemen med den verkar vara lite för vanliga. 25/08 Klassiker, det är precis så alla mina gått sönder. Hoppas lagningen går bra! 22/08 @Ringo Tack, ja det såg ut som samma problem. Ska testa! 22/08 @Leffe76: Jag följde det han gjorde i den här tråden på Reddit för o fixa min spak. Kolla den om det var den typ av problem du hade med stickan. lycka till! Xbox One Elite Controller Loose Stick + Fix (https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/3tin5n/te... 22/08 Försöker hitta någon som kan laga min elite kontroll. (Vänster styrspak trillat ner) Någon som känner till någon firma som gör det? Eller länka gärna youtubeklipp med guide. Kollade ett klipp som var 19 minuter med total isärplockning med lödning osv.... 22/08 Jag bytte mina första fyra på NetOnNet som har varit fantastiska i ärendet. De erbjöd pengarna tillbaka också, men jag sa att det finns ju inga alternativ till denna kontroll som är värdiga. Så jag bytte ett par gånger till. Felet som du beskriver med... 18/01
Skicka en rättelse