Tencent försöker rensa upp marknaden innan spelet lanseras officiellt i Kina.

Trots att spelet inte är officiellt släppt i Kina står landet för 46 procent av Battlegrounds-spelarna och som vi tidigare rapporterat kommer 99 procent av fuskarna därifrån. Tencent, som har fått licensen för spelet i Kina, försöker därför rensa upp och de går direkt på källan.

Enligt Bloomberg har företaget samarbetat med kinesisk polis och därför kunnat arrestera cirka 120 personer som antingen tillverkat fusk själva till Battlegrounds eller hjälpt till att sälja och marknadsföra dem. Det rör sig om minst 30 olika brottsmål och fusken erbjuder saker som wallhack och aimbot.

Tack till cb99 för detta #nyhetstips!
Så många fantastiska spel som baseras på onlinespelande har förstörts av fuskare. Lämnade, rust, hurtworld, division och payday 2 för att nämna några. Så jävla tråkigt :( Hurtworld älskade jag extremt, men efter att ha lagt ner hundratals timmar på en... 09/07 Visst, men som det är nu lider alla alltid. Skulle de släppa privata servrar och inte sitta så hårt på dessa med möjligheten till ping lock skulle alla bli glada, tills dess så skulle lösningen som föreslogs i alla fall göra det någorlunda drägligt där... 18/01 @cb99: För att om jag vill spela med min kompis från USA. Då kan det också finnas någon från Sydafrika, Argentina och Singapore på samma server. Lagg deluxe. 18/01 Många menar och jag med dem att man ser mindre fusk i FPP. Om jag spekulerar lite så tror jag att fuskare uppskattar översikten som TPP ger, dvs man ser helt enkelt mera och får mer ut av fusket. Har själv börjat köra mer FPP men vanan med lite "överhuv... 17/01 Jag menar inte på att jag möter jättemycket fuskare, tycker som du att det blivit rätt lugnt nu efter senaste ban-vågen. Jag syftade mer på att en normalduktig lirare som kör med wallhack och tänker på hur han spelar kommer vara väldigt svår om inte omö... 17/01 @Milky_81: Jag tror du bara möter bra spelare då, inte fuskare. Finns självklart folk som försöker gömma med det också, men personligen har jag aldrig haft problem med just sådant, inte vad jag vet iaf :P. 17/01 Håller inte med riktigt. Det är jättebra att vi har replays och det är ett bra verktyg för att se de fuskare som inte är så smarta och som är uppenbara. De upptäcks och bannas. Tyvärr är de smarta fuskarna väldigt svåra att upptäcka. De vet att hur det... 17/01 Gött, tyvärr så kommer dom säkert åter snabbt. Tänkte precis skriva det. Kan ju vara svårt att veta om det är fusk eller inte. 17/01 Helt rätt! Låt fuskarna smaka! 👍 17/01 Lätt och se fuskare nu när man kan se replay, speciellt när folk följer spelare genom berg och hus med sitt sikte, man kan se relativt enkelt att dom ser namnen på alla spelare i närheten genom terräng. Men som m_g_karlsson sa, spelar man på EU så stöte... 17/01
Skicka en rättelse