Uppdateringen markerar slutet för historien som berättats i spelets senaste, demonbetonade expansion, Legion, och krattar inför den planerade uppföljaren Battle for Azeroth som avtäcktes på Blizzcon förra året.

Med uppdateringen har Blizzard valt att göra om resan från nivå 1-100 från grunden och samtliga zoner från spelets tidigare expansioner kommer nu att skala till spelarens aktuella nivå, inom ett spann. Monster, uppdrag och instanser kommer med andra ord att matcha spelarens styrka och liknar det system som återfinns i ZeniMax Elder Scrolls Online sedan en tid tillbaka.

Detta för med sig att vägen mot maxnivå förväntas ta längre tid och erbjuda en större utmaning än förut, men spelarna har samtidigt en större frihet att välja var man vill äventyra. Som exempel kan spelare som når nivå 60 nu välja att avstå helt från spelets första expansion, The Burning Crusade, och istället ta båten direkt till Northrend för att piska Scourge-rumpa i Wrath of the Lich King.

Samtidigt rapporterar olika användare att uppdateringen gjort äldre innehåll ännu svårare och mer tidskrävande än när det var aktuellt. Undertecknad har följt diskussionerna kring det nya systemet och kan intyga att det i vanlig ordning råder delade åsikter bland spelets användare om det är genialt eller värdelöst.

Förutom detta erbjuder uppdateringen på en rad nya uppdrag, möjligheten att köpa legendariska föremål och annat smått och gott. Samtliga förändringar i Patch 7.3.5 går att hitta här.