Som om det här spelet behövde mer dålig PR.

Metal Gear Survive har co-op, singleplayer, andra dimensioner, kristallzombier och – jo, ryktet visade stämma – kräver ständig internetuppkoppling. Gamespot rapporterar att "always online"-kraven även gäller för ensamvargarna. Detta för en så sömlös upplevelse som möjligt:

Metal Gear Survive's online connectivity requirements were built to support a seamless integration between single player and co-op. This will also enable us to provide ongoing content post-launch.

En annan "härlig" nyhet är att spelet får mikrotransaktioner och möjligheten att investera i digital valuta. Det ska i runda slängar ta 15–20 timmar att ta sig i mål, men detta beror ju förstås på spelartyp. Co-op ska också säkerställa att man vill komma tillbaka efter sluttexterna.

I en undersökning där 273 FZ-användare deltog trodde nitton procent att Metal Gear Survive kan komma att överraska positivt. Säga vad man vill, men spelet slår i alla fall ur underläge.

1. Nu får DU lugna dig. om du har tex Com Hem, så kan du glömma att köra i en TP kabel direkt i datorn. De enda som kan göra det är folk som har en ISP som inte kräver ett modem av något slag (eftersom modemet även agerar router), och har fiberkoppling.... 21/01 Nu får du lugna ner dig. Du behöver inte router hemma eftersom det går alldeles utmärkt att stoppa TP-kabeln direkt in i datorn. Har du däremot flera datorer som vill dela samma anslutning behövs det dock. Ett modem behöver inte en router förresten, så... 21/01 @MrPeters: Du underskattar resten av världen. 19/01 @Manslut: Och om vi inkluderar resten av världen? Sverige som är ett av de ledande länderna inom Internet och IT har cirka 70% fiber, tror du man ska anpassa spelen efter Sverige eller (om hypotetiskt sett fiberuppkoppling är en minoritet) majoriteten... 19/01 Eftersom det är en statistiskt sett obefintlig risk saknar du en poäng. 19/01 @Manslut: Men... Det är ju det min poäng är... Har man inte den typen av uppkoppling så innebär det ökade risker för hur stabil ens uppkoppling och vad för alternativa åtgärder man kan ta om t.ex. ens router går sönder. 19/01 Att man har en annan typ av uppkoppling innebär inte per automatik att man har större risk att den inte fungerar som den ska, därför kan du inte dra den slutsatsen. Det enda som siffrorna berör är huruvida man blir utan uppkoppling om ens router pajar.... 19/01 @Manslut: För att du sa att 70% hade fiber därav måste 30% ha en annan version vilket troligtvis är kopparkabel eller trådlöst. Hur kom du fram till 70%? 19/01 @Manslut: 72.3% av alla siffror på internet hittas på i skrivande stund. 19/01 @MrPeters: Hur kom du fram till att 30% skulle vara i någpn slags riskzon? 19/01
Skicka en rättelse