Star Wars: Battlefront 2 gick bra, trots kritiken.

The NPD Group har släppt siffror över förra årets spelförsäljningen i USA, och det står klart varför Activision inte förändrar Call of Duty-spelen i någon större utsträckning: man har hittat ett koncept som många vill ha.

Call of Duty: WW2 är nämligen det spel som sålde bäst i USA 2017, följt av en annan årlig upprepning: basketspelet NBA 2K18. Och på tredje plats hittar vi Destiny 2. Intressant nog blev GTA V ursprungligen släppt hösten 2013 – det sjätte mest sålda spelet.

De mest sålda spelen i USA 2017, alla plattformar:

  1. Call of Duty: WWII

  2. NBA 2K18

  3. Destiny 2^

  4. Madden NFL 18

  5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*

  6. Grand Theft Auto V

  7. Ghost Recon: Wildlands

  8. Star Wars: Battlefront II^

  9. Super Mario Odyssey*

  10. Mario Kart 8*

*Exklusive digital försäljning
^Exklusive digital pc-försäljning

Också den sammanlagda decemberförsäljningen för alla plattformar toppas av Call of Duty: WW2. Tvåa kommer Star Wars: Battlefront 2, trots den massiva kritiken från communityn. Intressant nog tar sig Battlegrounds upp på plats sju – trots att digital försäljning inte räknas med! Battlegrounds lägger sig också tvåa på decemberlistan för Xbox One. Den listan, liksom PS4-listan, toppas av – just det – CoD: WW2.

Alla listor hittas hos Gamespot.

Intressant att NBA 2K slog Madden också. Och Bungie kan verkligen vara nöjda med hur det gick för Destiny 2. Sen blir det ju lite skevt i och med att vissa spel endast släpptes till en konsol, och att vissa spel släpptes så sent på året. Att CoD säljer... 20/01 Detta är ju en lista över de mest sålda spelen i USA också. Tittar man på en lista över världens mest sålda spel förra året kanske AC Origins gick bättre? FIFA lär ju defintivt placera sig högre om man tittar på hela världen. Ligger det på topp 10 globa... 20/01 Intressant att Wildlands placerade sig så högt upp som på en sjundeplats, det förväntade jag mig inte. Det har sålt bättre än AC Origins trots att Origins släpptes under högsäsong, fick bättre kritik och (som jag uppfattade det) marknadsfördes mer. Ubis... 20/01 Jag har bara spelat Zombie läget och olika PVP modes hitills, mycket roligare än jag trodde, nöjd med mitt köp :) 20/01 har fått för mig att det (cod ww2) är ett typ 5 timmar långt FPS med korta sekvenser linjärt gameplay, ständigt avbrutet av cut scenes. har jag fel? 19/01 @Molotov: mycket bra 19/01 @Molotov: Spelet är i princip modernt men med ww2-skin. Riktigt skoj, dock. 19/01 @jOnÄTÄn: Nä precis, förvirrande. Om man inte tar med ALL försäljning så är listan lika irrelevant som en topplista över spelförsäljningen i Borås. 19/01 De räknar ju med det för de spel som de får tillgång till det. De som ligger bakom destiny och starwars samt nintendospelen har väl valt att inte dela med sig av den informationen. *Exklusive digital försäljning ^Exklusive digital pc-försäljning Spelen... 19/01 Vad är poängen med listor som inte räknar med digital försäljning? 19/01
Skicka en rättelse