Vi är lika förvånade som du.

Den forne landslagsspelaren "Chippen" Wilhelmsson har lagt fotbollskarriären på hyllan för att istället chefa över The Royal Emirates Sports Academy, en av Dubais största idrottsanläggningar. Förutom traditionella sporter som innefattar diverse bollar och tacklingar satsar man nu på e-sport genom att rekrytera ett kvinnligt CS-lag med bland annat de svenska spelararna zAAz och juliano.

– Det är en utmaning men en stor sak vi håller på med. Men det är inte bara E-sport jag har koll på. Just att jobba med ungdomar och utvecklande av idrott, bygga event och allt kring de här idrotterna... jag hade inte kunnat hitta något bättre att göra efter karriären, säger Wilhelmsson till Sportbladet.

Spelarna kommer att flytta till Dubai för att vara en del av den e-sportsakademi organisationen håller på att bygga upp, vid sidan av sporter såsom tennis, fotboll och rugby. Med tanke på hur mycket resurser det läggs på att göra Overwatch till en stor e-sport är det väl inte omöjligt att nästa rekrytering sker i det spelet.

Det är ju sant, https://www.etc.se/inrikes/saudiarabien-finansierar-var-fjarde-svensk-moske Men ja, mina ögon blöder av det också. 26/01 mina ögon blöder 24/01 @Dunfalken: har dom moderaterna i Dubai? :p 21/01 Det känns som folk blandar ihop Förenade Arabemiraten och Saudiarabien. I Dubai kan kvinnor jobba, kvinnor kan klä sig hur dom vill, köra bil etc. religionsfrihet råder, man kan dricka alkohol på hotellen med tillhörande restauranger osv. Saudiarabien... 21/01 Jamen visst har du rätt i det, typ som att länder i förenade arab emiraten finansierar moské byggen i sverige. Har själv dock inga större känslor över kvinnor i esport i dom där länderna, finns rätt så mycket större problem at hand så att säga. 20/01 Jisses, och du tror att avsaknaden av dessa pengar (som är en piss i havet i jämförelse) skulle göra större skillnad än att inte visa att kvinnor visst kan arbeta? Sluta trolla och kliv in i verkligheten, är du snäll. Självklart kan man jobba på zoo och... 20/01 Pengar, är bara därför han är där. Faktiskt inte något annat. :) Han hade en medioker fotbollskarriär och platsade inte i någon större liga som PL t.ex. Så han for ner dit och spelade fotboll vilket har slutat i det här. 20/01 @Newklear: Genom att ge landet intäkter. Ergo stödjer de förtryckandet ekonomiskt och indirekt även moraliskt. Att påstå att de inte bidrar till det är lite som att jobba på zoo och påstå att man är emot djur i fångenskap. 19/01 Så hur bidrar arbetande kvinnor till förtryckandet av kvinnor? Du är lustig du :) 19/01 @Ahris: Det förändrar inte det faktum att de tillämpar sharia idag. 19/01
Skicka en rättelse