Den forne landslagsspelaren "Chippen" Wilhelmsson har lagt fotbollskarriären på hyllan för att istället chefa över The Royal Emirates Sports Academy, en av Dubais största idrottsanläggningar. Förutom traditionella sporter som innefattar diverse bollar och tacklingar satsar man nu på e-sport genom att rekrytera ett kvinnligt CS-lag med bland annat de svenska spelararna zAAz och juliano.

– Det är en utmaning men en stor sak vi håller på med. Men det är inte bara E-sport jag har koll på. Just att jobba med ungdomar och utvecklande av idrott, bygga event och allt kring de här idrotterna... jag hade inte kunnat hitta något bättre att göra efter karriären, säger Wilhelmsson till Sportbladet.

Spelarna kommer att flytta till Dubai för att vara en del av den e-sportsakademi organisationen håller på att bygga upp, vid sidan av sporter såsom tennis, fotboll och rugby. Med tanke på hur mycket resurser det läggs på att göra Overwatch till en stor e-sport är det väl inte omöjligt att nästa rekrytering sker i det spelet.