Retstickorna på Capcom postar kryptiskt tweet.

I början av månaden fick det japanska Resident Evil-kontot på Twitter en smärre makeover i form av en ny header som fick många att börja spekulera i att den omtalade remaken av Resident Evil 2 äntligen skulle visas – eller handlade det kanske i stället om del 8 i serien? Capcom fortsätter i alla fall i samma stil genom att posta ett lika kryptiskt tweet, den här gången med en hälsning från ett besök i USA.

Personer med falkögon upptäcker snart två detaljer i bilden. I fönstergluggen ser vi det beryktade usb-fingret som var en förbokningsbonus för Resident Evil 7 och på bordet ser vi hörnet av vad många tror kan vara en skrivmaskin. Trogna fans av serien vet att dessa ofta används för att spara sin framgång i Resident Evil-spelen.

Att något nytt kring Resident Evil är på gång att avtäckas står väl mer eller mindre klart och vad som gör bilden mer intressant är att Resident Evil 2 firar tjugoårsjubileum på söndag. Men vad har då det brända fingret med saken att göra? Har vi kanske att vänta oss en remake av tvåan i sjuans nya förstapersonsmotor?

Uppdatering: För några timmar sedan postade samma konto att fingret nu var tillbaka i Japan.

https://twitter.com/dev1_official/status/955236207805411328 "Good morning! Didn't mean to make everyone disappointed at all..., but the dummy finger pics were just saying hello from where we were with the favorite shots of that morning...btw, thank you... 24/01 Hoppas på vive stöd för sjuan. Re2 har man ju redan kört ett par gånger 😀 22/01 Med tanke på att det redan är 22 japansk tid så är det relativt säkert att vi inte får se nått idag. Hoppas på Onsdag nu då! 21/01 Håller med! Ska bli riktigt spännande :D 21/01 Det ska bli oerhört spännande att se vad de kokat ihop om det nu är RE2 Remaken som visas idag. Som inbiten fan av 1,2,3 så är man ju lite nervös att det blir något i stil med RE4 och att man inte respekterar originalet, eller att det blir alldeles förd... 21/01 Hade gärna sett Re4 med re7-motorn. 21/01 @CARTMAN: funderar på hur spelet skulle funka i annan kameravinkel. Just RE2, precis som RE1 när jag tänker efter, utspelar sig i ganska trånga korridorer och jag är osäker på hur bra det skulle bli i annan kameravinkel än originalet. Första person hade... 20/01 Kunde inte ha sagt det battre sjalv! 20/01 @CARTMAN: 3e person eller fps skulle sabba mycket av RE2 känslan. Just pga den låsta kameran så gick det inte att sikta och dra headshots så zombies tog flera skott att ha ihjäl. 20/01 Hoppas verkligen inte remaken kommer i första person, de skulle förstöra hela känslan! Bättre isåfall om dom gör en re8 i första person för sjuan var grymt bra. 20/01
Skicka en rättelse