I början av månaden fick det japanska Resident Evil-kontot på Twitter en smärre makeover i form av en ny header som fick många att börja spekulera i att den omtalade remaken av Resident Evil 2 äntligen skulle visas – eller handlade det kanske i stället om del 8 i serien? Capcom fortsätter i alla fall i samma stil genom att posta ett lika kryptiskt tweet, den här gången med en hälsning från ett besök i USA.

Personer med falkögon upptäcker snart två detaljer i bilden. I fönstergluggen ser vi det beryktade usb-fingret som var en förbokningsbonus för Resident Evil 7 och på bordet ser vi hörnet av vad många tror kan vara en skrivmaskin. Trogna fans av serien vet att dessa ofta används för att spara sin framgång i Resident Evil-spelen.

Att något nytt kring Resident Evil är på gång att avtäckas står väl mer eller mindre klart och vad som gör bilden mer intressant är att Resident Evil 2 firar tjugoårsjubileum på söndag. Men vad har då det brända fingret med saken att göra? Har vi kanske att vänta oss en remake av tvåan i sjuans nya förstapersonsmotor?

Uppdatering: För några timmar sedan postade samma konto att fingret nu var tillbaka i Japan.