Det första Mass Effect släpptes för drygt tio år sedan och medan spelbranschen unisont hyllade det fanns det de som förfasades över innehållet. Man kunde ju nämligen ha sex i det - eller "full graphical nudity" som Fox beskrev det. I detta tio år gamla klipp ser vi programledaren förfasas över detta innan hon ställer spelkritikern Geoff Keighley mot en lika chockad psykolog som menar att kvinnorna i Mass Effect bara är sexuella objekt. Keighley kontrar med att förklara att man kan spela både som man och kvinna och frågar om sin debattmotståndare ens har lirat spelet, något hon svarar med ett skrattande "nooo!".

Han fortsätter att försöka förklara att det frivilliga sex som finns i spelet bygger på djupa relationer med andra karaktärer och att det utgör 2 minuter i ett spel som tar 30 timmar att spela geinom. Argument som också skrattas bort. Det blir dock inte riktigt jobbigt att titta på förrän programledaren vänder frågan till en panel i studion.
Den första panelmedlemmen, som precis köpt ett gulligt princessspel till sin dotter, säger föjande om Mass Effect.

– Vem kan möjligen argumentera för att "Luke Skywalker möter Debbie Does Dallas" är en bra grej? Jag kommer definitivt inte släppa in Mass Effect i mitt hus.

En annan i panelen menar att detta (för tio år sedan) minsann inte är tiden då många mammor var hemma och kunde hålla barnen borta från "playboy" och att barn såklart kommer att spela "sina pappors spel, vilket är farligt!". En annan tycker att de som granskar spel borde få sina hjärnor undersökta (Mass Effect fick "bara" stämpeln "Mature" och inte "Adults only") och undrar vad som hände med oskyldiga spel som flipper och Pac-man.

Ridå.