Preliminärt kommer kartong och spel kosta dig en slant.

Nintendo Labo var förra veckans stora överraskning i spelvärlden. Det är en kombination av kartongpyssel och Nintendo Switch, där man viker piano, fiskespön, bilar och annat i kartong, och sedan sätter Switchen på dem för att exempelvis kunna spela piano.

Olika modeller släpps i olika paket (så kallade Toy-cons) som innehåller både spel och de kartongbitar som behövs. Vid premiären i vår finns två paket tillgängliga och i USA ligger riktpriserna på 69 respektive 79 dollar.

I Sverige sätter aldrig Nintendo-distributören Bergsala riktpriser, det är upp till återförsäjarna att bestämma prislappen. Och nu har Inet satt pris på de första paketen. Icke helt oväntat verkar det bli dyrt här: 799 och 899 kronor listar man spelen Variety Kit och Robot Kit för. Och ett Customisation Set (innehåller tejprullar, stenciler, klistermärken) kostar 129 kronor.

Det kan förstås hända att Inets priser är placeholder och att de justeras (förhoppningsvis till det lägre) innan de första Nintendo Labo-kitten släpps den 20 april.

Nu försvarar jag inte detta, men man får ju spel med också i dessa priser. Spel som visserligen inte är värda mer än 49 kr/st IMHO (för de är ju bara kul tillsammans med Labo-grejerna). Så det är ju inte 800 kr för bara kartonger... 23/01 Du får ju en massa snoddar och snören också. :) 23/01 @Pholiage: Bygger Lego Boost med ungarna. Vi alla tre har hur kul som helst! Det kliar nästan så mycket i mina egna fingrar att jag måste gå ned i källaren och bygga lite i smyg när de har somnat 😁 22/01 Nä fifan. 1700kr för lite kartong. Alltså är det unik mjukvara till båda? Och varför. Finns ju ingen anledning att dela upp mjukvaran när den kommer vara på samma platform. Men ändå finns preorders skalpade på ebay. Fattar alltså inte. Ett Lego Boost... 22/01 Det blir inget köp för min del, hellre tekniklego! ^_^ 22/01 Jag har sett allt nu. 22/01 49kr hade de kunnat få av mig för detta. 22/01 Hur mycket har galningarna på Bergsala adderat på priset är en fråga jag har? För övrigt så är 800:- är en helt galen summa. Till exempel, hade Labo kommit bundlat med Mario Odyssey så hade priset på kartongen varit 220:-. Jag chansar hejvilt på att spe... 22/01 Dom fortsätter hitta nya sätt att utöka marginalen mellan tillverkningskostnad och slutpriset, en av dom största anledningarna jag har svårt för Nintendo, tur dom gör bra spel iaf. 22/01 Innovation i all ära, men att man skulle acceptera 200 kr extra för en papp(mall) är för mig obegripligt. Aja, var och en får spendera pengarna hur de vill. Hoppas alla blir nöjda. 22/01
Skicka en rättelse