Metal Gear Survive-producent betonar att det är en spinoff.

Hideo Kojima har understrukit att Metal Gear Survive inte har med honom att göra, och nu sägerMetal Gear Survive-producenten Yuji Korekado att Survive inte har med Metal Gear att göra. Typ. Han betonar i alla fall att det är en spinoff och inte en fortsättning på serien.

Fans and gamers in general seemed to take Survive to be a continuation of the Metal Gear series, so I regret that we caused that confusion.

Det berättar Korekado i nya Official PlayStation Magazine UK (via Wccftech). Han passar också på att lugna spelarna som inte tog emot nyheten om mikrotransaktioner alltför väl; det kommer inte att finnas lootlådor, det kommer inte att bli ett pay to win-spel.

There will not be loot boxes, and there will not be Pay-to-Win types of microtransactions. There will be things like the accessories in Metal Gear Online, and Forward Operating Base in MGSV: The Phantom Pain.

Tiotusenkronorsfrågan som kvarstår är dock: Varför ens kalla det här för Metal Gear?

Ja förmodligen :) dom kunde ju ha skapat en ny spelserie och marknadsfört den som Metal Gear-liknande istället. Tror dom hade fått mindre skit då. 24/01 There will not be loot boxes, just barrels. 23/01 "Metal Smear: Survive" hade varit bättre. 23/01 Det saknade det linjäara från metal gear solid serien men att säga att det inte alls känns som ett MGS spel är ju lite långdraget. Problemet med TPP är att kojima vart 2/3 genom utvecklingen av spelet när han borde ha varit färdigt, det saknas mycket... 23/01 Är det på riktigt någon som trott att det skulle vara en uppföljare? Tycker man förstod redan vid utannoneringen att detta var ett försök av Konami att tjäna snabba pengar på ett välkänt varumärke trotts att dom inte sa det rätt ut 😛 23/01 Att de kallar det Metal Gear har ju minst två fördelar: 1) Namnet säljer 2) De kommer undan med att återanvända assets från det sjukt kostsamma MGSV 22/01 Vad ska de kunna göra egentligen? Inte ens Kojima lyckades ju göra något utav storyn med TPP och spelet i sig kändes inte alls som ett MGS spel 22/01 Har nån någonsin trott nåt annat!? Allt som heter Metal gear från nu och framåt kommer vara spinoffs, dels för att mjölka och dels för att de inte har en aning om hur de ska göra nånting bra av serien. 22/01 Tyckte de var ganska tydliga redan från start att det var en spin-off. Bra spelmotor så jag klagar inte :) 22/01 Varenda speldesigner i världen är väl satt på att klura ut hur man gör lootlådor utan att det tekniskt sett är lootlådor och inte ser ut som lootlådor. Dom kanske slänger in en token designer i teamet som är intresserad av att göra ett fräscht och sunt... 22/01
Skicka en rättelse