Bioware hinner inte göra klart sitt actionrollspel Anthem i år, uppger källor inom Bioware som Kotaku talat med. Nästan samtliga av Biowares anställda i de båda studiorna i Edmonton och Austin ägnar sig åt att göra Anthem så bra att det infriar förväntningarna. Det innebär att man missar releasemålet i slutet av 2018, och spelet väntas istället vara färdigt första kvartalet 2019, menar källorna.

Efter det kritiserade Mass Effect Andromeda är Anthem något av ett vinna eller försvinna för Bioware, enligt artikeln. Bioware köptes av EA 2007, och om spelet inte lever upp till förväntningarna "kommer Bioware se väldigt annorlunda ut i framtiden", skriver artikelförfattaren och hänvisar till att Andromeda-studion Bioware Montreal stöptes om till EA Motive kort efter premiären. Underförstått är också EA:s historik av att lägga ner eller göra om studior man tagit över, t.ex. Westwood, Mythic och Bullfrog.

Artikelförfattaren har pratat med ungefär sex anonyma Bioware-utvecklare de senaste veckorna. De uppger att stämningen är ängslig men optimistisk på företaget. Man tror sig ha något bra på gång men är ängsliga över press från flera håll.

EA har såvitt känt inte kommenterat uppgifterna om Anthems framflyttning till 2019. Tills de gör det är det fortfarande slutet av 2018 som gäller som officiellt besked om releasedatumet.