Tidigt 2019, enligt ännu obekräftade uppgifter.

Bioware hinner inte göra klart sitt actionrollspel Anthem i år, uppger källor inom Bioware som Kotaku talat med. Nästan samtliga av Biowares anställda i de båda studiorna i Edmonton och Austin ägnar sig åt att göra Anthem så bra att det infriar förväntningarna. Det innebär att man missar releasemålet i slutet av 2018, och spelet väntas istället vara färdigt första kvartalet 2019, menar källorna.

Efter det kritiserade Mass Effect Andromeda är Anthem något av ett vinna eller försvinna för Bioware, enligt artikeln. Bioware köptes av EA 2007, och om spelet inte lever upp till förväntningarna "kommer Bioware se väldigt annorlunda ut i framtiden", skriver artikelförfattaren och hänvisar till att Andromeda-studion Bioware Montreal stöptes om till EA Motive kort efter premiären. Underförstått är också EA:s historik av att lägga ner eller göra om studior man tagit över, t.ex. Westwood, Mythic och Bullfrog.

Artikelförfattaren har pratat med ungefär sex anonyma Bioware-utvecklare de senaste veckorna. De uppger att stämningen är ängslig men optimistisk på företaget. Man tror sig ha något bra på gång men är ängsliga över press från flera håll.

EA har såvitt känt inte kommenterat uppgifterna om Anthems framflyttning till 2019. Tills de gör det är det fortfarande slutet av 2018 som gäller som officiellt besked om releasedatumet.

Det tog månader innan spelet var "ok" och de mest uppenbara tekniska och estetiska bristerna åtgärdats. Då var det för sent. En illa genomtänkt, ofärdig release som skall ha skit för det. Drama och känslomässiga stunder har jag absolut inget emot och... 26/01 @Mortaigne: Jo visst det var en del patcher kring spelet det håller jag med om. Men det fixades ganska fort om jag minns rätt. Skriven av tonåringar där håller jag nog inte riktigt med dig. Det fanns mycket drama och känslomässiga bitar i ME 1-3 om det... 26/01 Kritiken var välförtjänt. Utöver alla tekniska brister, merparten patchat nu, som var horribla så var det ett "meh"-spel generellt och ett uselt Mass Effect-spel i synnerhet. Dialogerna var skrivna av tonåringar. Ointressanta (i bästa fall) eller rent... 25/01 Det Bioware vi älskade finns inte längre. Har inga förhoppningar. 25/01 Tycker det är synd att Andromeda fick så hård kritik. Tycker annars att det spelet var ett utav de mer underhållande Mass Effects. Hade bra reboot till storyn och väldigt starkt intro. Sen var kanske inte alla kompanjonerna så himla roliga men det finns... 25/01 Gott de tar sin tid på sig! Längtar, och vi är några stycken kompisar som ligger i startgroparna och är redo, men vi kan gott vänta lite om de vill ta sin tid. Lycka till, BioWare! :) You got this! 25/01 @Ichabod: Problem med matematiken kanske. 25/01 Dvärgar? im going to hell 25/01 Destiny. Andromeda.... Denna gång MÅSTE det bli så bra som det skulle kunna bli. No more jävla besvikelse! :) 25/01 Jag är redo! :D Ska bli så kul! 25/01
Skicka en rättelse