Star Wars: Battlefront 2 fick mer än något annat spel stå i skottgluggen för spelarnas rasande kritik mot lootlådor och mikrotransaktioner. Inte så konstigt, då det innehöll en hel del sånt och lanserades när debatten brann som hetast. Att det dessutom hade ett progression-system snårigt som en övergödd djungel gjorde inte saken bättre.

Nu berättar Dice att man är i färd med att bygga om progression-systemet, alltså hur din karaktär utvecklar sina färdigheter. Man lovar "betydande ändringar" och att man tagit till sig av spelarnas önskemål och feedback, och att konkreta detaljer redovisas i mars.

We're working on a revamped progression system. Your feedback has been essential here, and we are preparing significant changes to progression that will address many of the things we've seen players asking for. We'll be sharing more details about these changes in March.

Utöver det förtäljer Dice att en ny säsong börjar "snart" och att en ny spelform vid namn Jetpack Cargo lanseras i februari. Två lag med åtta spelare vardera skuttar runt med jetpacks på ryggen, men bara under begränsad tid för spelläget är tidsbegränsat.

Man avrundar med obligatoriska coroprate-floskler som att man har som mål att skapa bästa möjliga upplevelse och att man lyssnar på spelarna. Vilket klingade inte så lite falskt när Battlefront 2 släpptes.

Upp till bevis nu då?