Betaversionen av piratliret Sea of Thieves rullade igång häromdagen, och så här långt har den fått den annars Battlegrounds-frälsta FZ-redaktionen att helt sadla om. Det gravt charmiga spelet handlar om att ensam eller med en eller tre medpirater plundra, härja och skjuta bastanta kanoner. Gravt underhållande, om du frågar oss.

Dessvärre har en del som antagits till den slutna betan haft stora problem att få igång spelet. Därför meddelar nu Rare att betan förlängs två dagar: den tar slut klockan 9 onsdag den 31:a, istället för måndag.

Problemen då? Jo, folk som förbeställt spelet digitalt via Windows eller Xbox Store kan mötas av felmeddelandet "Too Early & 0x803F8001". Rare har rullat ut en fix som hjälpt vissa, men inte alla. Om felet kvarstår får du testa att aktivera spelet via appen Xbox Insider (gäller både Xbox One och Windows 10). Ta hem den och aktivera spelet därifrån. En fix för det här problemet går ut klockan 10 i morgon förmiddag. Mer om problemet här.

Sea of Thieves släpps till Xbox One och pc den 20 mars. Det är en Xbox Play Anywhere-titel, så om du köper det digitalt kan du köra det på både Xbox One och Windows 10. Det kommer även ingå i prenumerationstjänsten Xbox Game Pass (och ha Play Anywhere-stöd även där), vilket betyder att du kan testa Sea of Thieves gratis via Play Anywhere i två veckor, eller spela det för 79 kronor i månaden.