Har minskat verbala övergrepp med 17 procent.

Att spela en match i Overwatch kan ibland riskera ens tro på mänskligheten och i långa loppet göra en till en mycket cynisk människa. Ens mamma blir förolämpad och gutturala vrål hörs då och då över spelets röstkommunikation.

Blizzard såg som tur att detta beteende i längden inte var direkt hållbart och valde att implementera bättre verktyg för att spelare skulle kunna rapportera varandra för oschysst beteende. Lösningen verkar också gett resultat.

I en video berättar Jeff Kaplan bland annat att de verbala övergreppen har minskat med 17 procent samtidigt som antal rapporteringar har ökat med en femtedel. Något som tyder på att allt fler spelare har tagit ställning till det dåliga beteendet.

Overwatchlaget nöjer sig däremot inte där. De har också börjat gå utanför spelet för att hitta människor som uppmuntrar till en dålig kultur i Overwatch. Till exempel Youtubers som är kända för att vara elaka. Kaplan erkänner att siffrorna såklart kan bli bättre, men att trenden ändå är positiv.

Vad känner du inför oschyssta spelare i Overwatch?

@kLIMAX_: Du snackar om toxic, och sen snackar du skit om dina kompisar. Jösses... du är ju en toxic person själv. 29/01 Dom kan ju börja med sitt forum, varför ha ett down vote system? Som dessutom döljer inlägg som användare röstat ner för mycket, oftast är det inte dåliga inlägg utan att folk inte har samma åsikt. Det är sjukt och mobar ut vissa personer. Så vissa åsik... 28/01 Hahaha... Spela Overwatch i en vecka så får du äta dina ord till lunch och middag resten av året. #NotShitting, Bland det värsta communitiet som finns nu på senare tid. Mycket toxic community, throwers, greifers och allt som kommer med. Spelar detta spe... 27/01 Det jag avskyr mest är folk som pekar ut alla misstag man gör, men så fort dom gör ett misstag själva så är det alla andras fel. Man för mig så har faktiskt trust factor funkat ganska bra, får väldigt trevliga teammates nu och inte lika mycket Ryssar... 27/01 Inget slår CS Och dota2 när det gäller otrevligt folk och toxic folk. Folk får sån rage i de spelen så det är sanslöst. Folk har hybris när det gäller competitive spel. Sitta och spela FACEIT soloQ lvl10 2k+ elo och alla tror att de är bäst i världen.... 27/01 Nyheten borde väll vara att dom jagar folk utanför spelet och kan banna dig för ditt beteende utanför spelet. Ganska sjukt egentligen. 27/01 @Ghan: min gissning är att dåligt beteende i chatten och kastandet av matcher är nog sammankopplade. 27/01 Ja och det är väl på samma nivå skulle jag säga. 27/01 Stänger man av profanity filter så får man väl tåla lite skit som kastas runt i mitt tycke. Det är bra mycket värre med allt folk som sabbar matcher (oavsett i vilken form) medvetet. 27/01 Spelat CS i år, Overwatch har de värsta spelarna jag någonsin spelat med/mot. Jag tror hur spelet är byggt gör folk arga, helt omöjligt att vinna på egen hand om sitt lag är dåligt så det kan vara väldigt frustrerande. Men ärligt talat så tycker jag är... 27/01
Skicka en rättelse