Speljätten stämdes efter att ha ignorerat returrätt.

Året var 2014 och Valve hade trots påtryckningar av Australiens Consumer and Competition Commission valt att inte införa en inbyggd returrätt i sin plattform Steam. Detta ledde i sin tur till att Australien stämde den amerikanska speljätten.

Nu, efter nästan fyra år av domstolskrig, börjar dramat närma sig en upplösning i form av en bot på cirka 19 miljoner kronor. För ett företag som Valve är detta såklart en struntsumma med tanke på de kostnader de undvek genom att inte införa en returrätt samt det faktum att företaget drar in miljarder varje år. Trots det väljer Valve att överklaga domen – dock ser det inte särskilt positivt ut.

Domen stödjer nämligen den tidigare domen, vilket tyder på att rätten är enig i att Valve har gjort fel och kommer nog inte komma särskilt långt med sitt överklagande.

Fast dice publicerar huvudsakligen på origin, inte GoG. Eller hur menar du? 30/01 @NordhNet: Jag vet att Valve knappt gör spel. Men det är ett system, de är beroende att speltillverkarna. Då var min tanke att t.ex DICE skulle göra fler spel (utöka utbudet på GOG). För de måste ändå växa på något sätt, vilket de inte kan göra nu. 30/01 Mjukvara och konsumenträtt är ett väldigt suddigt ämne och lär nog vara så i årtionden framöver med den takt vi ser idag. Jag förväntar mig inte rediga konsumenträttigheter förs än min generation når de högre politiska posterna. 29/01 Inte fler spel, jag vill ha kvar konkurrensen. Tar man bort steam som plattform i Europa minskar även konkurrensen på priser etc, något som kan drabba oss konsumenter. Steam gör inga spel, det är en distributionsplattform för spel. Valve, som ligger bak... 29/01 Kunde varit värre. Dom kunde åkt på en booting också ;) 29/01 @NordhNet: Du sa att du ville ha fler spel? T.ex Sverige har slagit i taket gällande produktion. Då föreslog jag att att utbilda folk så att ett Battlefront 2 istället blir flera mindre spel. Steam pumpar ändå ut spel av olika kvalitet. 29/01 @Thorne: och den principen är; vill vi daska ballen i pannan på våra kunder, då gör vi det! 29/01 Jag får alltid pengarna tillbaka på kontot utan några som helst bekymmer. (Betalar med Paypal) Dock bara använt återbetalningspolicyn 2 gånger av totalt ca 150. 28/01 Jag förstår inte riktigt hur du menar. Kan du tänka dig att förtydliga något? 28/01 Har man köpt ett spel på Steam som man returnerar kan man alltid få pengarna tillbaka på samma sätt som man genomförde köpet på. Pengarna går inte alls alltid tillbaka till Steam Wallet, utan det är bara om köpet genomfördes därifrån som man får pengarn... 28/01
Skicka en rättelse