Genomgång av de åratal av experiment och finslipningar som krävs för att skala av hundradelar.

Super Mario Bros är en av hörnpelarna i modern speedrunning och för inte så länge sedan togs ett nytt rekord, en tid som ingen trodde var möjlig. Eftersom spelet är så gammalt och väletablerat har försöken att dra igenom det snabbt pågått i åratal men det var först i mitten av 2000-talet som man verkligen började göra framsteg. Nyckeln var att ta sig till vidare från bana 4-2 till värld 8 via portalrören men det var inte helt enkelt.

I en härligt insatt video förklarar man vilka metoder som växte fram och vilka som inte ansågs vara möjliga för människor att utföra, såsom att glitcha igenom en av väggarna i början. Det stora genombrottet kom när man lyckades få spelet att inte börja scrolla så snart Mario är 112 pixlar från vänsterkanten av skärmen.

Riktigt kul och intressant att se detta, tycker att speedruns kan vara riktigt underhållande att se på om det är ett spel man själv har lirat mycket och gärna ett plattformslir som SMB. Mycket informativ och bra film, ska kika igenom mer i hans uppladdn... 29/01 Härligt med fler speedrunning-nyheter! Såg videon idag så blev förvånad att se den som nyhet här i samma veva. Speedrunning är verkligen TV-spelens "OS-spel" fast istället för att tävla mot andra speedrunners så tävlar de tillsammans mot TV-spelen för... 29/01 Jag är glad den dag jag lyckas slowrunna hela spelet :D Ska spela det ordentligt när mini Nes återlanseras! 29/01 Intressant nyhet för old schoolers som jag! :D 29/01 Jag tycker det är jätteroligt att andra får upp ögonen för speedruns på andra sätt än genom GDQs och ESA och andra maraton därute, för de visar vad är möjligt i en live-setting, men inte vilket jobb det ligger bakom allt det där. Vissa jagar glitchar,... 29/01 Jag kan inte säga att jag varit speciellt intresserad av speedrunning, men jag är helt hooked på Summoning Salt :) Och visst fascinerar det att människor ständigt hittar nya sätt att hyvla av sekunderar på rekord. 29/01 @delli: köp en amerikansk så att han kan få ner sitt rekord ytterligare ^^ 29/01 Min far höll på med speedrunning när vi hade NES 8bitar, dock förstod jag aldrig för 25 år sen eller hur många år sen de nu än var vad han höll på med när han sprang genom spelet så fort som de bara gick. Fast nu förstår man varför han stängde av spelet... 29/01 "Så om jag ställer mig här precis mot hörnet av porten hoppar precis rätt frame så kommer jag glitcha igenom till himlen och där med spara 20 sekunder dialog med sankte per" 29/01 Framför sankte Per "Vad har du gjort med ditt liv?" "Jag spenderade större delar av det till att klara super mario bros så snabbt det går!" 29/01
Skicka en rättelse