Todd Rogers 35 år gamla Dragster-rekord struket från highscore-listorna.

Todd Rogers, även kallad The King of Videogames, har under 35 års tid haft rekordet i Activision-spelet Dragster som släpptes till Atari 2600 för 38 år sedan. Nya uppgifter har dock bevisat att hans tid är omöjlig att nå varför rekordet nu har ogiltigförklarats.

Att Rogers rekord, som bland annat omnämnts i Guinness World Records, inte blivit trumfat har såklart diskuterats flitigt i speedrunner-kretsar men det var först när en person började granska koden som man kunde få fram bevis. Ett perfekt simulerat race kan inte komma under 5 sekunder och 57 hundradelar medan Rogers rekord låg på 5:51. Ju mer man började nysta i detta, desto färre faktiska bevis hittade man kring den påstådda tiden.

Efter många "om" och "men" fick detta sajten Twingalaxies, som listar speedrun-världsrekord, att ogiltigförklara Todd Rogers Dragster-rekord. Och massor av hans andra rekord.

Based on the complete body of evidence presented in this official dispute thread, Twin Galaxies administrative staff has unanimously decided to remove all of Todd Rogers scores as well as ban him from participating in our competitive leaderboards.

Tack till Grukk för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
@vbgbasse: att man är vän med en domare i dom här kretsarna kan inte vara ovanligt. Inte direkt en stor community att ta domare ifrån, om man inte letar efter någon som inte har en aning dock. 30/01 Förtydligare att fler rekord strukits. 30/01 Att han lyckats komma undan med detta i så många år är helt galet. Han har haft massvis med rekord som är fejk. 30/01 Det var fan på tiden, detta har pågått så löjligt länge att någon har kvar respekten för Twin Galaxies är ett rent under. 30/01 Det är lite det som satt Twin Galaxies i dålig dager hos många. Att det är en tätt sammansvetsad grupp som hållit varandra om ryggen. "Old boys" som skyddar varandra. Tror dock det var rätt vanligt vid rekord på tidiga spel. Att bevis inte behövde finna... 30/01 @Quelor: jäkligt intressant video. Att todd å domaren var/är vänner. Borde inte någon fattat detta tidigare?! 30/01 Yes, såg det nu. På artikeltexten i övrigt låter det dock som att bara Dragster-rekordet var struket. 30/01 "...Twin Galaxies administrative staff has unanimously decided to remove all of Todd Rogers scores as well as ban him from participating in our competitive leaderboards." 30/01 Detta är ju bara ett i mängden av alla "rekord" han har på TwinGalaxies, varav en hel hög är bevisat omöjliga. Alla hans rekord borde strykas. Edit: Ser i texten från TG att så faktiskt gjorts. Artikeln som var lite luddig 30/01 Helt sjukt hur länge det har fått stå, bevisen för hans fusk har funnits länge. Kan tippsa om den här videon om någon vill veta mer om hans alla rekord och hur det gick till. https://www.youtube.com/watch?v=8e-H4sEHB54 30/01