Drar igång initiativet "Leveling the Playing Field" som redan är igång med sitt första projekt.

Skövde-baserade Coffee Stain gjorde storsuccé med Goat Simulator, mycket tack vare att många youtubers skapade underhållande videos på spelets minst sagt tossiga premisser. Nu vill de använda pengarna de tjänat på en löstungad get för att få fler kvinnor i spelbranschen med initiativet "Leveling the Playing Field".

Man söker mindre indieprojekt där majoriteten av utvecklarna är kvinnor och som behöver mindre än en miljon för att färdigställa sitt spel. Ett första samarbete är redan igång genom svensk/danska spelet Tick Tock: A Tale for Two som ska släppas senare i år och vars trailer du ser nedan.

För att bli finansierad ska du och dina kollegor uppfylla följande krav.

  • At least half of your team is made up of women employees.

  • Your team should be a “small team”.

  • You need less than 1 000 000 SEK.

That’s it. If you fulfill, or even almost fulfill, those requirements you can apply for funding. We will take a look at your case and get back to you.

Spelar ingen roll vad jag säger med andra ord. Men läs artikeln igen. Det handlar om små studios som redan har projekt igång och behöver lite kapital för att hjälpa dem färdigställa dessa projekt. Jag har otroligt svårt att se en liten kämpande studio... 31/01 Finns ganska många uppgifter i denna artikel (https://kotaku.com/the-story-behind-mass-effect-andromedas-troubled-five-1795886428) kring varför det gick som det gick. Kort sagt, det var ett B-gäng som mest gjort DLC och som ständigt var underbemannade.... 30/01 Allie Rose-Marie Leost hade typ bara en massa skräp i sitt CV samt Lead Facial Animator for Mass Effect: Andromeda, vid en ålder av 24. Sedan när det började skramla lite i båten när det började grävas lite så tog hon bort allt om detta i sitt CV och... 30/01 Det får vi väl hoppas eftersom folk som har lite insikt i det hela kallar kvotering baserat på kön olagligt, oberoende om det handlar om anställningar eller högskoleplatser. https://www.dagenssamhalle.se/debatt/allvarligt-att-haelften-av-hoegskolorna-kv... 30/01 Kan ju kalla det vad du vill, det är uppenbarligen kvotering inblandad om du får ihop 50-50% könsfördelning inom en bransch som är i huvudsak mansdominerad eller kvinnodominerad. Har jobbat på en skola som var ungefär 50-50%, det var rätt uppenbart att... 30/01 Tror inte initiativ som dessa har någon påverkan alls på könsuppdelningen i spelbranschen, pengar är inte problemet, alla programmerare har garanterat jobb efter examen och ofta välbetalda sådana. Vill man vara långsiktig så ska man fråga sig varför så... 30/01 Neh, Andromeda är bara ett skit spel helt enkelt ;) Och sen säger jag inte att det är pga kvotering, jag säger att det är för att det var dåliga devs. 30/01 Kvotering är värre, utan tvivel. 30/01 Återigen den där anklagelsen om att Andromeda skulle vara dåligt pga kvotering. 30/01 @kaealy: Jag skrev inget om kvotering, artikeln tar inte upp det. Studion i fråga gör det inte heller. Sluta med att lägga ord i andras munnar. Du kanske inte rör dig i de forumen där andra branschers jämnställdhet diskuteras, dock så är fallet så att... 30/01
Skicka en rättelse