Bioware-rollspelet flyttas fram för att inte skymmas av nästa Battlefield.

EA planerar att släppa ett nytt Battlefield i oktober i år. Och Anthem, Bioowares nya laginriktade rollspel, skjuts fram till början av 2019, precis som det ryktades om förra veckan.

EA:s finanschef Blake Jourgensen bekräftar det nya Battlefield-spelet och Anthem-flytten, och han gör det till Wall Street Journals teknikreporter Sarah E. Neeleman. Jourgensen ger inga antydningar om det nya Battlefield-spelets inriktning. Det har ryktats om ett Battlefield: Bad Company 3, om ett återbesök i andra världskriget (Battlefield 1944? Battlefield WW2?) och även om att båda dessa spel är på gång. Men inga konkreta detaljer än, som sagt.

Jourgensen dementerar uppgiften att Anthem försenades på grund av omstruktureringar i utvecklingsarbetet. Istället ligger strategiska skäl bakom: med ett nytt Battlefield som stjäl uppmärksamhet under hösten tror man att Anthem får bättre möjlighet att göra sig hört när konkurrensen är mindre i början av nästa år.

Inför Battlefield 1 var den allmänna åsikten att Dice skulle göra ett WW2-spel igen, men de överraskade med att lägga striderna i första världskriget. Var tror du de hamnar den här gången? Och vad vill du helst se?

Ww2 I all ära, spelade trots allt Decert Combat mod den mest till det spelet, den utspelar sig under gulfkriget. Battlefield 1984 då? Lite Red Dawn kanske? (WiC är ju en variant av Red Dawn) 06/02 Förstår inte hur folk seriöst kan sitta o säga att det varit för mycket WW2 spel. Dice har inte släppt ett WW2 spel till PC sedan 2002, 16 år sedan! BF 1943 kom inte till PC. Under samma tid så har Dice släppt följande spel som utspelar sig i modern tid... 01/02 Battlefield: Lützen 1632? 01/02 Jag bryr mig inte så mycket om tidsepoken som om jag får ett med BC2´s förstörelse med lite förfining, samt en från start, fungerande stabil nätkod. Då, kan jag tänka mig ett köp. 31/01 @Hipshot: Spännande(?) och lite förvirrande koncept om spelet vid namn "Battlefield 5" var baserat på ett fiktivt femte världskrig. 31/01 Ett riktigt Battlefield 5 borde dock bli ett nutida krigsspel, alltså, ett som heter Battlefield 5 då... inte det 5e i någon subjektiv ordning. 31/01 Enda vettiga battlefield är ett nytt 2142 eftersom dom inte lyckas göra nått vettigt med star wars 31/01 ww2 är helt ok. Däremot skulle jag älska se ett som utspelar sig på 80-talet. En för mig väldigt intressant tidpunkt då gammal teknologi mötte ny. Och det skulle vara lite kul med en world in conflict doftandes kampanj. 31/01 @breahl: Du vet redan historien. Till skillnad från alla moderna shooters där man absolut aldrig får vara med om att kineser/ryssar/muslimer är terrorister och 'Murica saves the day? Det har ju knappt gjorts några spel om WW1 över huvud taget. WW2, abso... 31/01 @breahl: Vad har roligare och hemskt gemensamt, i samma mening och andetag? Jag har inte spelat WW2-spel för att jag inte skulle ha förstått vad som hänt Hitler. Ja, jag må medge att spel som BF1942 fördjupat min fascination och mitt intresse för eran,... 31/01
Skicka en rättelse