EA planerar att släppa ett nytt Battlefield i oktober i år. Och Anthem, Bioowares nya laginriktade rollspel, skjuts fram till början av 2019, precis som det ryktades om förra veckan.

EA:s finanschef Blake Jourgensen bekräftar det nya Battlefield-spelet och Anthem-flytten, och han gör det till Wall Street Journals teknikreporter Sarah E. Neeleman. Jourgensen ger inga antydningar om det nya Battlefield-spelets inriktning. Det har ryktats om ett Battlefield: Bad Company 3, om ett återbesök i andra världskriget (Battlefield 1944? Battlefield WW2?) och även om att båda dessa spel är på gång. Men inga konkreta detaljer än, som sagt.

Jourgensen dementerar uppgiften att Anthem försenades på grund av omstruktureringar i utvecklingsarbetet. Istället ligger strategiska skäl bakom: med ett nytt Battlefield som stjäl uppmärksamhet under hösten tror man att Anthem får bättre möjlighet att göra sig hört när konkurrensen är mindre i början av nästa år.

Inför Battlefield 1 var den allmänna åsikten att Dice skulle göra ett WW2-spel igen, men de överraskade med att lägga striderna i första världskriget. Var tror du de hamnar den här gången? Och vad vill du helst se?