Säljer sämre än första spelet.

Efter en monumental skitstorm kring mikrotransaktioner förra hösten, som kulminerade kring Star Wars: Battlefront 2, tog EA sonika bort möjligheten att betala för loot-lådor i spelet. De var dock på det klara med att de skulle återvända, förr eller senare. Under gårdagens konferens för bolagets investerare, berättade de att detta kommer att ske inom några månader.

Samtidigt säger EA, genom ekonomichefen Blake Jorgensen, att spelet har underpresterat. Föregångaren sålde 13 miljoner exemplar under sitt första kvartal och även om man justerat ner dessa siffror till 10 miljoner för uppföljaren nådde man inte riktigt ända fram. Battlefront 2 nådde 9 miljoner sålda enheter under spelets första tre månader, en imponerande siffra i de alla flesta fall.

Vidare under konferensen sa EA att man fortsatt tror på "onlinetjänster" med frivilliga köp av digitalt innehåll, vilket tydliggörs genom detta citat från Wall Street Journal.

Going forward, we believe that live services that include optional digital monetization, when done right, provide a very important element of choice that can extend and enhance the experience in our games.

Man tror också att spelet kommer att fortsätta att sälja under sitt första år och att det landar kring 14 miljoner sålda exemplar.

Det är ju din åsikt givetvis. Personligen har jag inget emot det om det är kosmetiska saker såsom ett annat skin. Det ger dig ingen fördel och ger utgivarna en chans att tjäna en extra hacka för att fortsätta utveckla spelet. I många fall, då Overwatch... 01/02 Det är inte så det fungerar, kosmetiska saker är precis lika illa som alla andra mikrotransaktioner. Det är precis din attityd till hela saken som gör att det aldrig kommer försvinna. Det är Aldrig accepterat att ha mikrotransaktioner i spel. Du behöver... 01/02 Klart det går. League of Legends har ju mikrotransaktioner och det görs på ett bra sätt där. Du köper ett skin om du så vill, men behöver inte. Det går att göra liknande saker för fullpris spel också, men vem som nu har hand om Star Wars licensen tycker... 01/02 Nej, det finns Inga bra sätt att ha microtransaktioner i ett spel. Jag är så trött på dem rakt av då det enda syftet med dem är att få spelare att spendera mer än vad spelet normalt sett kostar. Istället för att spendera 500-600kr på ett spel så spender... 01/02 @veckans: Som tidigare sagt så var det helt klart lootlådorna som orsakade stormen inte hatet mot EA. Hatet mot EA triggades av lootlådorna. Jag var själv inställd på ett köp innan jag testade betan och såg hur intrasslade lootlådorna var i din progress... 01/02 @veckans: Det var P2W lootlådor som fick hård kritik inget hat speciellt inte bara för att det var EA. 01/02 Jo det var mikrotransaktionerna som var problemet. För din framgång var bunden till lootlådorna. Som du kunde köpa via just mikrotransaktioner för att få försprång. Tidigare Battlefield spel (Battlefront e typ samma) så var framgång bundet till din insa... 31/01 @Jeehao: Inte för att kissa på någons parad, men Blizzard är verkligen inte vad dom brukade vara i form av "renhet". :( 31/01 Jag tycker att Disney ska sälja spelvarumärket till Blizzard och att Dice ska jobba åt Blizzard. Blizzard är ett rent spelföretag, EA är något jävla kostymnisse företag. 31/01 Kommer vi någonsin att få se ett nytt bra SWBF eller är det kört för oss? 31/01
Skicka en rättelse