Nyligen rapporterade vi att Ubisoft skulle öka priset på Rainbow Six: Siege. Detta upprörde så klart en hel del spelare vilket resulterat i att Ubisoft bestämt sig för att inte längre höja priset på standardutgåvan.

Förra veckan så meddelade Ubisoft att man skulle släppa tre nya utgåvor av Rainbow Six: Siege där den dyraste utgåvan kommer kosta runt 1 000 kronor. Spelets nya standardutgåva var, förutom några lootlådor, i princip identisk med versionen man kan köpa i butik nu. Men istället för att det kostar runt 300 kronor så skulle priset landa på närmare 600 kronor.

Inte helt oväntat så var kritiken inte nådig från spelare. Ubisoft verkar ha lyssnat lite och nu valt att behålla det normala priset på standardutgåvan. De utsatta priserna för Gold- och Complete-utgåvorna kommer däremot inte att ändras.

I ett försök att säga förlåt för denna miss så kommer man ge spelarna Ash Sidewinder Elite-skin. För att få denna skin måste man genomföra en onlinematch innan den 6 mars.

-- 11/02 Spelet ligger just nu på 4e plats på mest spelade spel på Steam, 76 tusen spelare, kan inte tänka mig att vänte tiden på att hitta spelare är lång? 01/02 Vi "fans" som supportar och spelar spelet dagligen önskar ju gärna att fler ska få upp ögonen för detta otroliga spel. Och för att fler spelare ska börja spela så ökar ju chansen om priserna sjunker eller stannar på låga nivåer. 01/02 @AplAy: nja, de försökte ju inte smyga med det direkt. De la ut det på sin hemsida i och med en pressrelease. det som spelarna klagade på va att om man höjer priset så kommer det inte in lika många nya spelare och inte priset i sig. sen klagade de på... 31/01 Medans EA och Dice Bajs skall återinföra loot boxes. lol! 31/01 Man undrar ju lite hur mycket spelbranschen gillar att få negativ pr egentligen. Det måste ju ligga något mer bakom än allmän inkompetens? 31/01 Alla företag försöker tänja på gränserna, men med tanke på hur snabbt saker och ting sprids på nätet så är det i princip omöjligt att komma undan med sådana här marginalförsök. Tänk er tiden innan internet då priserna kunde höjas ute i butikerna med någ... 31/01 Märkligt att man inte kunde förutspå detta som ett av de större spelbolagen. "Om vi höjer priset, istället för att sänka, när spelet funnits såpass länge som det har...tror ni vi kommer få in mer pengar då? Våra fans borde åtminstone inte klaga tänker... 31/01 Man tycker ju att "fansen" redan borde äga en kopia av spelet och så vida de inte tänker fuska så borde de ju inte behöva köpa nya kopior .. right? 31/01
Skicka en rättelse