Titanfall-skaparna Respawn Entertainment har som bekant fått förtroende att göra ett fullstort Star Wars-spel. Och under ett finansmöte avslöjade EA:s finanschef Blake Jourgensen att man siktar på att släppa titeln under räkenskapsåret 2020, uppger VG247.com och andra spelsiter. På vanligt, hyggligt språk översätts det till att Star Wars-spelet förmodligen släpps någon gång mellan 1 april 2019 och 31 mars 2020.

Utöver att det rör sig om ett actionspel i tredjepersonsvy är det snålt om detaljer kring vad Respawn, som sedan i höstas ägs av EA, tänker sig. Men det ligger vissa förväntningar på bolaget, som gjort två riktigt bra men dåligt säljande Titanfall-spel.

(Sidospår: Titanfall 2 gavs ett hål-i-huvudet-releasedatum veckan efter Battlefield 1 och veckan före Call of Duty: Infinite Warfare. Jo, EA förklarade hur de tänkte, men ändå: hur fan tänkte de? Sidospår slut.)

Dices Star Wars: Battlefront 2 har som bekant fått massiva mängder skäll för sina mikrotransaktioner och lootlådor, och trots 9 miljoner sålda spel det första kvartalet nådde det inte EA:s säljmål. Och därför är mikrotransaktionerna på väg tillbaka, vilket inte lär förbättra spelets rykte. Som om inte det vore nog lades Visceral Games Star Wars-spel i höstas på is och studion stängdes, enligt vissa uppgifter för att den inte höll måttet.

Så hoppet om ett fullstort, välgjort Star Wars-spel i någorlunda nutid står till de gamla Call of Duty-rävarna Respawn. Ingen press.