Blir nästa Nintendo-varumärke att släppas till smartphones.

Efter succén med Super Mario Run och Animal Crossing: Pocket Camp var det såklart väntat att Nintendo skulle fortsätta att göra mobilspel av sina älskade varumärken. Via en tweet för några timmar sedan annonserade man att Mario Kart står på tur.

Just nu vet vi bara att spelet ska heta Mario Kart Tour och ska släppas under Nintendos nästa räkenskapsår, vilket tar slut i mars 2019. Spontant känns det som att den lättsamma racingen (som dock blir väldigt allvarlig i goda vänners lag) kommer att göra sig bra på mobiler. Lyckas de få till ett bra multiplayerläge har det lika stor potential som de redan tidigare släppta titlarna.

Skicka en rättelse
Jo, man kan ju hoppas det, men har de gjort det förut så kan det hända igen. 02/02 Visst hade det varit ett ypperligt tillfälle att trycka in lootlådor, men tvivlar på att Nintendo kommer utforma spelet till att bli P2W. Mest troligt så kommer första turneringen vara gratis och för att få tillgång till resten så måste du köpa spelet. 01/02 :D Detta låter som något för mig! Börjat spela Final Fantasy Opera Omnia på sistone och älskar det, och ser fram emot Final Fantasy XV på mobilen med. Med detta så blir det bara ännu bättre (såvida det faktiskt är kul, såklart, återstår att se.) 01/02 Nej.. bara nej... ser redan nu framför mig hur dåliga kontrollerna kommer att vara. Att Super Mario Run anses som en succé är ju skrattretande, horribelt dåligt spel. 01/02 Var förväntan att det skulle säljas i lika stora volymer som det laddades ner så kan jag hålla med, men ca: 4 miljoner av ett halvbra spel borde väl inte varit så mycket under förväntan? Fast Nintendo går väl inte ut med siffror så dom kanske räknade... 01/02 Super Mario Run var långt ifrån en succé utan presterade ganska långt under förväntan* 01/02 :O Trodde aldrig Mario kart, Mario party, Mario golf, Mario tennis eller Super smash bros skulle komma på något annat än Nintendos egna system. Fasen va gött det blir ifall man kan lira Mario kart på ett helt okey sätt utan att äga en switch=) Det här... 01/02 @Olidion: Hoppas bara dom inte kommer begära samma pris..över 100kr för ett mobilspel va rätt avtändande imo 01/02 Jao, det är bättre än modellen med Fire Emblem, helt klart. 01/02 Hoppas de kör samma modell som Mario Run. Första världen gratis, vill du ha resten av spelet får du punga ut en lite saftigare summa men that's it. 01/02