Helgens stora turnering trissade upp priset på ett redan svindyrt skin.

Att det sker handel med skins i Counter-Strike: Global Offensive för höga summor är inget nytt men nu har prisrekordet för en enskild textur slagits. Dragon Lore-skinsen till AWP är bland de mest eftertraktade och i veckan såldes ett för närmare en halv miljon kronor (481 000 kr närmare bestämt). Att just detta skin kunde säljas för denna smått ofattbara summa har flera anledningar.

Förutom att skicket är "fabriksnytt" och ingen av klistermärkena har en repa på sig är just detta skin det mest sällsynta i så kallade souvenirlådor som enbart fås under särskilda event, i detta fall The Cobblestone Collection. Bara för att pröva lyckan att öppna en sådan låda måste du betala cirka 236 kronor styck.

Som extra grädde på moset är detta Dragon Lore-skin signerat av Tyler “Skadoodle” Latham, spelaren som tog sitt lag Cloud9 till en historisk seger förra helgen. De blev det första nordamerikanska CS-laget att vinna en Major-turnering och vinsten kom efter att de besegrat favorittippade Faze i en andra övertidsomgång.

Skicka en rättelse
ULTRA RARE. Den blir din för 7000 dollar! https://i.imgur.com/BuNB5d8.png 04/02 Mmmmmmm, Cobblesone. . . Vattnas i munnen ;) 02/02 I och med att man köpt det för pengar så översätts även detta i slutändan till riktiga medel, det ser du nog. Såvida man inte tycker digitala medel också är påhitt... 02/02 @Dunder: Aktiehandel samt Cryptocurrencies hade inte existerat om dom inte hade översatts i slutändan till riktiga medel som man köpa riktiga fysiska saker för. Köpa skins till ett dator spel för den summan är helt otroligt samt onödigt. Men men, har... 02/02 Jag kan förstå att de som har mycket pengar inte riktigt bryr sig om summan men hur kan man vilja ha så fula skins, varje gång jag ser en sådan här nyhet är det oerhört fula färgkombinationer. :) 01/02 inget i spelvärlden skulle få mig att betala halvmille iaf, det är bara ren intelligens 01/02 Hurså, du måste ju hålla med om att det både är något unikt samt innehar ett relativt stort affektionsvärde för den senaste användaren. För mig är ett par gamla sockiplast minst lika värdefullt som det där skinnet i relation till vad man annars skulle... 01/02 HAhaha! ;D 01/02 Vet folk som cashat ut 20.000:- euro pga skins men fyfan vad sjukt. Synd att man inte hade/har kunskap om skins... Hade en m9 bayonett fade FN, som var värd 13000-14000 men det visste jag tyvärr inte då. Men men.... även haft andra dyra skins som jag... 01/02 Jag jämför ingenting. Jag likställer dem genom hans definition för att påvisa vilket dumt uttalande det var. 01/02