Klassiska Mario-spel och onlinespelande till lågpris.

Det står sedan länge klart att Nintendo tänker införa en prenumerationsavgift för att spela Switch-spel online, på samma sätt som för Xbox och Playstation. Nu berättar företaget att Nintendo Switch Online, som tjänsten heter, sjösätts i september.

Priset blir lågt: 4 euro i månaden eller 20 euro för ett helår är betydligt lägre än vad kokurrenterna tar. I detta får du, förutom möjlighet att fortsätta lira online med kompisar, tillgång till ett bibliotek med klassiska Nintendo-titlar. Vilka och hur många är inte redovisat än, men man frestar med Super Mario Bros. 3, Balloon Fight och Dr. Mario. Du kommer kunna bjuda in vänner till spel och prata med dem, fast då krävs att du kör Nintendos app i en smartphone; Switchen saknar headset-stöd och mick. Prenumeranter kommer också få rabatterbjudanden i Nintendo Eshop.

Saker du får och inte får med en Nintendo Switch Online-prenumeration.

I nuläget är det gratis att spela Switch-spel online och det kommer förbli så tills Nintendo Switch Online lanseras. I september, som sagt.

Tack till Grukk för detta #nyhetstips!
Yes, nu snart behöver man äntligen betala för att spela online. YES!!! 01/02 Nu jämför jag inte med övriga tillverkare hur de kör deras "grej" Tycker bara att fenomenet är jäkligt lustigt. Men det är väl enda sättet för dem att mjölka tillräckligt med pengar. 01/02 Köper hellre loot boxes än betalar för deras så kallade onlinetjänst. Switch i all ära (jag gillar den som fan), men Nintendo förtjänar oändligt mycket skit för allt som har med online att göra. Fattar inte att gamers inte sätter ner foten likt det man... 01/02 Jag har alltid gillat Nintendo före Xbox och PS just för det varit gratis att spela online, tex MK8 på Wii U. Undrar om Nintendo kommer stänga ner onlinespelandet för MK8 på Wii U ang detta, finns det något datum eller är det fritt tillsvidare på Wii... 01/02 Nu vet jag inte om Nintendo har olika konton, jag har ingen Switch så jag vet inte. Men jag är iaf inloggad på samma konto på mitt Wii U och mitt 3DS så det borde ju även funka med samma konto på Switch? Då borde man ju inte behöva köpa om sina VC-spel... 01/02 Xbox och Playstation kör redan samma grej så inte så konstigt. På sikt så kommer Nintendo förmodligen att höja priset i takt med att de lägger till fler funktioner. 01/02 @jOnÄTÄn: Mitt inlägg var inte helt seriöst menat. Önskar man slapp mobilen och kunde kommunicera direkt i switchen. Kommer väl i Switch XL. 01/02 De var ju "generösa" på wii u och gav typ några kronors rabatt på vc spelen om du köpt de till vanliga wii. Så räkna inte med att du får de gratis till switch. @Balkp är nog bra om de inte litar på en tredje part utan tar och fixar en egen tjänst. 01/02 Om man ändå måste använda mobilen för att kommunicera skulle Nintendo lika gärna kunna länka till Discord. 01/02 Den stora frågan är om vi ska behöva köpa alla spelen IGEN på VC... 1. Wii 2. Wii U 3. Switch Nintendo var ju mästare på 16-digit passwords redan på NES. Kan de inte bara ge alla som har tillgång till VC till Wii och Wii U en 16-digit password så att... 01/02
Skicka en rättelse