EA har tydligen fler lootlådor intäktsvägar.

När det stormade som mest kring Star Wars: Battlefront 2, lootlådor och mikrotransaktioner i höstas sjönk EA:s aktie på Nasdaq-börsen. "Temporärt eller permanent" var frågan då. Nu har vi svaret – EA:s aktie slog nytt rekord i går.

Aktien tog ett jätteskutt från 118 till som mest 130 dollar, för att sedan stanna kring 126 dollar. Det skedde märkligt nog efter EA:s rapport där man förkunnade att Battlefront 2 underpresterat.

EA:s aktie slog rekord på Nasdaq-börsen i går.

9 miljoner sålda Battlefront 2 är under EA:s prognos, och man tänker återinföra mikrotransaktioner (som pausades när det stormade som mest kring spelet). Uppenbarligen är marknaden, till skillnad från spelarna, positiva till mikrotransaktioner. Vilket kan förklaras med att just mikrotransaktioner står för en betydande del av EA:s intäkter i sportspel som Fifa.

personligen har jag inget emot loot box system i Borderlands spelen. Dom är inte genom onda, så alla loot box är inte pure evil tycker jag. Dom ger ju nycklar konstant 04/02 @EXPLICIT: Nej, du hade fel hela tiden för det är ett perfekt exempel på hur lootlådor får utvecklarna att fortsätta jobba på spelet. 04/02 Perfekt exempel för att visa att du inte har någon aning om va du talar om. Jag hade med andra ord rätt hela tiden /thread. 04/02 @EXPLICIT: Rainbow Six: Siege Du är troligtvis vara ett av fåren som hoppar på tåget att hata lådorna. 04/02 Ge ETT exempel på det. Du är troligen bara en av de många naiva. 04/02 @Artifactor: bra för dig! För min del väljer jag bort system som bygger på atr få mig beroende och lockad att lägga mer och mer pengar. Overwatch och CS GO är väl största syndarna där. Men som sagt, spel ska vara roliga och om du har kul och vill lägga... 03/02 9 miljoner sålda exemplar är fortfarande en jäkla massa sålda exemplar. Och det är visst mer än jag som inte har något emot mikrotransakioner och lootlådor. :) *slänger pengar på EA* Visst hade det vart bättre om allt var kosmetiskt, men vi som spelar... 02/02 @Bahoven: Jag tror sportspelare spelar alla typer av spel faktiskt. 02/02 Det sätt EA, Ubisoft, Take2, WB och Activision Blizzard ser på spelare som enbart en källa till otrolig rikedom, det förstör för alla utom just de i toppen och aktieägarna. Lotto och psykologi för att få oss att köpa saker vi inte behöver och skapa ett... 01/02 @McNord: nej det ryktet var för några dagar sedan och således gammalt. 01/02
Skicka en rättelse