För att hjälpa krigsdrabbade barn.

FN-organet UNICEF har lanserat kampanjen Game Chaingers där man ber spelare att låna ut sina kraftfulla GPUs för leta efter kryptovaluta. Pengarna som samlas ska gå till att hjälpa utsatta barn i det krigsdrabbade Syrien.

För att bli en del kampanj behöver man installera gruvprogramvaran Claymore. Programmet kopplas sedan till Game Chaingers som då kan börja använda ens datorkraft. Datorkraften kommer endast att användas när man tillåter det så man behöver inte vara orolig för förlorad prestanda mitt i Battlegrounds-match.

Mer information kring denna kampanj och hur man deltar kan hittas via den här länken (sidan verkar dock vara överbelastad för tillfället).

Game Chaingers gruvbeteende kommer pågå fram till den 31 mars.

Tack till TenderInkFish för detta #nyhetstips!
Tråd låst, bara massa tjafs. 04/02 Fast vänta nu. Säg att Pelle blir VD för Unicef, och får en lön på 30 kr i månaden. Pelle är en ganska dålig chef och Unicef når en insamling på 10 miljoner dollar (räkneexempel). Eller så tar man Leif, som är en superduktig chef som ser till att organi... 03/02 Det är ju lustigt att det enda man behöver veta om en organisation verkligen är en välgörenhetsorganisation är informationen om hur mycket VD:n tjänar. UNICEF är vidrigt. Dessutom lägger de pengar på hård manipulation, dvs bilder på svultna och sjuka... 03/02 @Carl Johansson-Sundelius: Dessvärre så besvarade hans inlägg inget av dom sakerna jag tog upp. 03/02 Skillnaden är väl då att ingen har sagt att dom som väljer att göra detta är hatiska, kokta i avföring eller något annat. Du har dock ingen att skylla på egentligen, då alla som betalar skatt redan donerar pengar. Svenska staten gav unicef 80 miljoner... 03/02 Eller så hjälper man Folding@Home det är bättre att ge dator kraft till: http://folding.stanford.edu/ Då hjälper ni verkligen! 03/02 Du skämtar inte, blir mörkrädd när jag ser vilka paranoida och hatiska människor det finns. Vilka otroliga ursäkter folk använder för att övertala sig själva om att de inte behöver hjälpa andra. 03/02 Trevligt initiativ, datorn är för trött för spel ftf ändå. Måste hålla med många här ändå, herregud vad mycket av pengarna som pissas bort. För välgörenhetsorganisationer är varje slösad krona en bortfallen bidragsgivare. 03/02 2013 tjänade UNICEFs VD 1 039 000 Kr i årslön. (Fatta hur många hundratals personer vars pengar bara går till VDn varje månad och inte en krona till barnen.) Skulle man ens göra detta så går kanske 5% till de som behöver det. Allt annat går till fake... 03/02 @boneless: Wow, känner du så många personligen, så du vet deras ekonomi och deras värderingar? Det var som fan... @Sabel1: UNICEF och allt annat FN rör är så korrupt att det inte ens är kul. 03/02
Skicka en rättelse