Många av oss känner igen Billy Mitchell som "skurken" i den hyllade dokumentären The King of Kong. Men jakten efter den högsta poängen i Donkey Kong har fortsatt sedan dess och trots att Billy Mitchell blivit omsprungen av andra rekordhållare under årens lopp har han fortsatt varit en ikon och omtalad person i sammanhanget.

Nu har Billy Mitchells äldre rekord synats och i en uttömmande analys läggs starka bevis fram som tyder på att rekorden över en miljon poäng aldrig uppnåddes på riktig hårdvara, utan på en MAME-emulator där möjligheterna för fusk öppnar upp sig. Forumadministratören xelmia raderade således Billy Mitchells rekord från topplistan.

För en mer teknisk förklaring bakom det som hänt rekommenderas den här länken där du kan följa utvecklingen och det oundvikliga dramat som skapats kring det uppmärksammade fusket. Bara för några dagar sedan blev även legendaren Todd Rogers av med en massa rekord efter att blivit påkommen med att ha fuskat sig till en orimligt låg tid i racingspelet Dragster.