Det är dags för brädspelsklassikern Space Hulk att få ännu en speladaptation, den här gången från studion Cyanide som tidigare utvecklat Blood Bowl-spelen. Space Hulk: Tactics är ett turbaserat strategispel som kommer att bjuda på två kampanjer för ensamma spelare samt ett multiplayer-läge online.

Ännu finns ingen information om Space Hulk: Tactics spelmekanik, men en funktion som vi vet kommer finnas tillgänglig är möjligheten att använda uppgraderingskort för att anpassa stridsenheterna före strid, samt för att aktivera speciella egenskapar under strid.

I brädspelet styr ena spelaren Space Marines och den andra spelaren den utomjordiska rasen Genestealers. I Space Hulk: Tactics har dessa sidor förärats varsin enspelarkampanj. Spelet kommer också att släppas med en level editor, så att du skapa dina egna kampanjer och dela dem online.

Space Hulk: Tactics är planerat att släppas under 2018 till Xbox one, Playstation 4 och pc. Enligt den officiella hemsidan kan vi vänta oss mer information om titeln under det franska presseventent "What's next de focus" i Paris som går av stapeln i februari.

Källa: Space Hulk: Tactics webbplats.