Onlinelägen, förstaperson, guldgrävande, ryttarskills och mycket, mycket mer.

Under sensommaren 2017 lade Trusted Reviewers vantarna på påstådda anteckningar från utvecklingen av det så emotsedda (och försenade) Red Dead Redemption 2. Där stod detaljer om allt från onlinelägen och uppdrag till berättelsen och spelmekaniker.

Man valde dock att inte offentliggöra uppgifterna; det fanns inte tillräckligt som stärkte dem – då. Nu har namn och bilder på ett par nyckelpersoner i spelet – protagonisten Arthur Morgan och Dutch Van Der Linde, ledare av Dutch's Gang – bekräftats av Rockstar själva. Därför väljer Trusted Reviewers att offentliggöra uppgifterna, eftersom man nu tror att de är sanna.

Nedan följer en lista på vad man fått reda på. Det blir inga storyspoilers men vill du kliva in Rockstars Vilda Västern med så lite på fötterna som möjligt bör du undvika att läsa under bilden. Men så här mycket kan vi säga: nej, något nytt om en eventuell pc-version avslöjas icke.

"Nu rider vi mot spoiler-territorium!"

 • Battle Royale är ett onlineläge. Det är oklart hur likt PUBG det är, men med tanke på dess popularitet skjuter vi från höften och säger: "Ganska så j*vla likt."

 • Andra onlineläget heter Revive and Survive. Två lag ställs mot varandra och det handlar om att överleva. Du har begränsad tid att återuppliva lagmedlemmar.

 • Även i Money Grab gör två lag upp. Målet är att hämta så mycket pengar som möjligt.

 • Likt GTA Online kommer du få utforska du kunna utforska den öppna världen online, men den ska bjuda på mer "djup". NPC:er stänger exempelvis igen affärer om kvällarna.

 • Lägenheter finns, liksom i GTA Online, men här rör det sig istället om tält.

 • En companion-app ska släppas med sociala funktioner och chansen att spela poker.

 • I den öppna världen kommer du kunna gräva efter guld, fiska, valla får och ta del av olika vapenutmaningar. Var det någon som sa "revolverduell"?

 • Armadillo och Ridgewood är två städer med NPC:er och olika affärer.

 • Dragkärror, gruvvagnar, och hästkärror är exempel på fordon.

 • Det hintas om att tåg kan transportera dig genom världen, vilka du också kan utforska.

 • Du kan delta i ryttarutmaningar, plocka olika växter och fånga dussintals fiskar.

 • Såväl onlinedelen som kampanjen kommer kunna spelas i tredje- eller förstaperson. Animationerna ska ha skräddarsytts för de olika vyerna.

 • Beroende på hur du agerar i vissa kampanjuppdrag kommer händelser utvecklas annorlunda. Detta kan leda till att uppdrag slutar på olika vis med olika dialoger.

 • Likt många andra Rockstar-spel finns en "wanted"-mätare som kan höjas och sänkas.

Skicka en rättelse
Ser fram emot detta mycket då jag aldrig fick spela 1:an. Men MP delen ser jag inte fram emot så mycket. 07/02 Trevligt. Då har mycket att ägna sig åt efter man klarat av SP delen. 07/02 Alltså det finns inget spel jag längtar till så mkt som detta. Gud ge mig detta nuuuuuuuuuuuu Jag blir lika ledsen varje gång jag hör om dess upprepade förseningar xD.......... Det kmr nog bli det bästa spelet någonsin. Gta online är ett skämt. Men för... 07/02 MP är alltid bra sålänge det görs rätt så förstår inte alla klagomål görs det fel, kvittar det för storyn kan göras fel i ett SP spel med. allt handlar om att göra spelet rätt oavsett vilket spel. 06/02 Om det blir Battle Royale till RDR2 så vill man ju att det skall finnas Saloons här och där så man kan ta sig en jävel medans man väntar på att bli skjuten. Gärna extra poäng om man lyckas skjuta någon när man är i ”drunk mode” så att säga ;) 06/02 Gta v online är en molnsimulator för till den största tiden så spelar man inte, man tittar på moln. 06/02 Kan nog fungera jävligt bra. Angående det om huruvida de kommer att lägga mer tid på MP delen på grund av 5:ans framgångar, om det stämmer så kommer det nog resultera i ett mycket bättre MP-läge än förgående lir. Oavsett om de fokuserar på SP eller MP... 06/02 Vad för slags spel är inte mest lämpat för ett Battle-royale läge än ett Outlaw-Western? King of the Hill, Lone Ranger os.v. Men för min del är jag mest ute efter en stark SP kampanj. 06/02 Mycket hat på online-delen, förvisso befogat om man ser till gta v. Min stora gripe var inte att det var mycket grind, det största problemet var instabiliteten och de SJUKT LÅNGA laddningstiderna. Minns när jag skaffade det till PC å ba ”Yeah, nu ska... 06/02 Jadu, jag kommer nog inte ens spela online. Jag har testat GTA Online och det är hemskt. Fy fan, vad instabilt det är. Min GF stötte på en hacker som avancerade henne till nivå 100 och gav henne flera miljoner. Trist. 06/02