Kanske något för Horizon Zero Dawn 2...?

Playstation 4-exklusiva Horizon Zero Dawn var fjolårets näst bästa spel. Om det är både FZ-redaktionen och FZ-läsarna överens. I sin allra första form hade äventyret faktiskt co-op för två.

Noclip har träffat Mathiljs de Jonge, game director. Intervjun finns i sin helhet undertill och i den säger de Jonge att första prototypen hade co-op och att det var "väldigt trevligt att se".

Guerilla Games tvingades dock kapa inslaget då programmeraren gjorde det klart att man fick välja mellan co-op och hälften av spelets features de fanns planer på. Då utvecklaren inte nöjde sig med något annat än 100 procent fattade man beslutet att skrota co-op.

There have been early concepts. At the beginning we were thinking about two players in co-op, our very early prototype was with two players. We had the game running back then in co-op and that was quite nice to see.

But we haven’t got that [in the final version] because the programmers basically said that if we wanted to have co-op, we would also have 50% of the features we had been asking for and not 100%. With Horizon: Zero Dawn being the first game [in the franchise], we wanted 100%, so we dropped co-op in favor of that.

NPCs fighting along, it's very complicated to get that right and we didn't want to go there for this game because it’s so much work to do that well.

Aha, då blandade jag ihop vilket av spelen de "fejkade" co-op på i serien, my bad :) 07/02 @svampfan: HAHA jag kände att det jag skrev nu blev välldigt flummigt hehe. Dock kan jag säga att det funkar fin fint utan co-op, Dock vore det kul om 2 spelare kunde göra en combo fälla eller något. fast då kanske allt skulle bli för lätt? 07/02 @slarron: det var väl i ett ganska tidigt skede som detta slopades så det är säkert mycket som skulle sett annorlunda ut om coop skulle varit kvar. Storyn tex kanske skulle varit mer utformad för att passa flera spelare. Men som det tidigare skrivit så... 07/02 Nu när jag spelar spelet sitter jag och tänker på hur det skulle kunna funka. HMMMMM.. Det man skulle kunna göra är en form av robbot som hjälper henne. Kanske kan tillverka saker? Du kanske kan morpha till olika saker? Kanske Bli fällor? Bli en del av... 07/02 Mer co-op åt folket! 07/02 Horizon är väldigt bra har fortfarande lite kvar i expansionen. Men när ps5 kommer så vill jag verkligen ha ett tungt och smutsigt Killzone spel. Det senaste gillade jag inte alls i singel player. 07/02 Nej, det är ett annat singleplayerspel som de "spelar" i coop där i form av The Surge. Skaparna av serien frågade utvecklarna om lov och dessa hjälpte till att sätta ihop något montage som såg ut som split screen. 06/02 Är det inte i tv-serien "Dark" där det finns en scen där de spelar nämnda spel i co-op? 06/02 Japp, coop/multiplayer är inte nödvändigtvis bra för ett spel och det är nog till och med så att pressen från spelarna att införa det numera är så stor att det har förstört en del spel som hade funkat bättre utan det. 06/02 Jag försöker föreställa mig hur coop hade varit i spelet som vi faktiskt fick och jag tror att det hade förstört känslan rätt rejält. Aloy känns väldigt självständig i grund och botten så att hon skulle ha någon vid sin sida hela tiden hade inte känts... 06/02
Skicka en rättelse