Ett fascinerande i-landsproblem som dykt upp på senare tid är att folk inte längre kan köpa de senaste grafikkorten. Detta för att de köps upp av folk som vill använda dem för att gräva efter kryptovalutor.

Detta faktum har satt lite press på tillverkare som NVIDIA som så klart vill sälja så många kort som möjligt men även se till att spelare som vill spela de senaste spelen med grann grafik kan göra det. NVIDIA har försökt säga till återförsäljare att de endast får ett grafikkort till kund. Men kollar man runt lite så kan man fortfarande hitta ett sexpack med GTX 1080 Ti-kort lite överallt.

I ett möte med investerare så nämnde NVIDIA dock att man kommer fortsätta satsa på spelmarknaden då de inte tror kryptovalutamarknaden kommer fortsätta generera de pengarna som den genererar för tillfället. De nämnde även att de kommer fortsätta försöka se till att möta efterfrågan genom att producera fler kort. De ska även fortsätta försöka se till att spelare kan köpa grafikkorten de vill ha, innan de snappas upp av kryptovalutagrävare.

“We’re working really hard to get GPUs out into the marketplace for the gamers. And we’re doing everything we can to advise e-tailers and system builders to serve the gamers.”

Om NVIDIA nu lyckas med detta återstår så klart att se. Men om Bitcoin-hetsen lugnar ner sig eller kraschar kan man nog räkna med att kunna hitta flertalet vettiga grafikkort för en väldigt billig peng på begagnatmarknaden, ett scenario som NVIDIA sannolikt vill undvika.