Så spelarna kan få tag på dem.

Ett fascinerande i-landsproblem som dykt upp på senare tid är att folk inte längre kan köpa de senaste grafikkorten. Detta för att de köps upp av folk som vill använda dem för att gräva efter kryptovalutor.

Detta faktum har satt lite press på tillverkare som NVIDIA som så klart vill sälja så många kort som möjligt men även se till att spelare som vill spela de senaste spelen med grann grafik kan göra det. NVIDIA har försökt säga till återförsäljare att de endast får ett grafikkort till kund. Men kollar man runt lite så kan man fortfarande hitta ett sexpack med GTX 1080 Ti-kort lite överallt.

I ett möte med investerare så nämnde NVIDIA dock att man kommer fortsätta satsa på spelmarknaden då de inte tror kryptovalutamarknaden kommer fortsätta generera de pengarna som den genererar för tillfället. De nämnde även att de kommer fortsätta försöka se till att möta efterfrågan genom att producera fler kort. De ska även fortsätta försöka se till att spelare kan köpa grafikkorten de vill ha, innan de snappas upp av kryptovalutagrävare.

“We’re working really hard to get GPUs out into the marketplace for the gamers. And we’re doing everything we can to advise e-tailers and system builders to serve the gamers.”

Om NVIDIA nu lyckas med detta återstår så klart att se. Men om Bitcoin-hetsen lugnar ner sig eller kraschar kan man nog räkna med att kunna hitta flertalet vettiga grafikkort för en väldigt billig peng på begagnatmarknaden, ett scenario som NVIDIA sannolikt vill undvika.

@Barkbiten: Om priset ökar är det i alla fall inte på grund utav att det finns fler kort på marknaden. Antagligen kommer inte detta göra att priserna sjunker. Men hade de gjort så många kort att inte ens miners kunde köpa alla hade priserna gått neråt. 11/02 Självklart kommer inte priset sänkas så länge stor efterfrågan och relativt låg tillgång kvarstår. Även om nvidia pressar ut fler kort så kommer dom köpas upp på befintlig prislapp. Inte förrän korten ligger och dammar på lager så kommer dom sänkas. 10/02 ELF jag dig svaret på varför jag tror det inte kommer minska iaf. Varför skulle de det? Det har inte minskat när försäljarna såg till att man fick köpa max 2 kort så varför skulle det minska för att nvidia gör fler kort som miners genast kommer köpa? 10/02 @didde: personen jag citerade tror att kortpriserna ökar mer pga att Nvidia gör fler kort. Tycker inte du det låter konstigt? 09/02 @ELF: Jag kan köpa att priset går upp om Nvidia skulle sänka sin produktionstakt men inte när de ökar. Tävlar miners om 1000 kort istället för 700 borde ju priset bli samma eller lägre per kort inte högre i alla fall. 09/02 Stackars, stackars NVIDIA. Hur har dem hanterat att återförsäljare höjt priserna? Min gissning är att man höjt inköpspriset i relation till rådande marknadssituation och skrattar hela vägen till banken. Var ett bra tag sen NVIDIA började prata om specif... 09/02 Du vet....... efterfrågan........ aka bara för att de kan..... Egentligen borde det ju vara tvärt om. Att priset minskar när efterfrågan ökar. För då finns det ju folk som vill köpa och tillräckligt många enheter kan säljas för att gå runt. Vad jag vet... 09/02 @jOnÄTÄn: Efterfrågan kontra tillgång. Försäljare kan på så sätt trycka upp priserna och tjäna bra med pengar. 09/02 Det beror på att att CPU och GPU är designade för olika saker. Alla CPUs är idag betydligt snabbare än GPUs dito men GPU har betydligt fler kärnor. De är helt enkelt bra på olika saker. Det är som att säga "varför designas inte Word att köras på GPU när... 09/02 @Barkbiten: Varför ökar det ytterligare om miners får tag i fler kort? 09/02
Skicka en rättelse